Ajankohtaista

 

Painiharjoitukset ovat toistaiseksi tauolla. Seuraamme alueellista koronatiedotusta ja toimimme sen mukaan. 

Koronaohje Kouvola

 

KORONA SELÄTTI HERMAN KARE – PAINIT

 

”Yli 40 kertaa katkeamatta tammikuun alkupuolella järjestetyt Herman Kare – painit saivat koronasta ylipääsettömän vastustajan” sanoo Kouvolan Painijoiden puheenjohtaja Timo Pahkala ja jatkaa ”kilpailun järjestäminen osoittautui liian suureksi riskiksi useasta eri näkökulmasta tarkasteltuna”.

Koronan tuomat vaatimukset katsojien, painijoiden ja järjestelyorganisaatioon liittyen osoittautuivat liian haastaviksi. Myös taloudellisesti haastavana aikana emme katsoneet järkeväksi lähestyä yhteistyökumppaneita tukiasioissa. Lisäksi ulkomailta on haastavaa saada joukkueita koronan takia.

Herman Kare – painit piti järjestää 9.1.2021. Kilpailu oli jo ehditty laittaa kansainvälisen painiliiton (UWW:n) kilpailukalenteriin ja kilpailusta oli jo ehditty sopia YLE:n kanssa, että se tulisi jälkilähetyksenä televisiosta su 10.1.2021. Nämä kaikki pystytään kuitenkin perumaan.

Olemme kääntäneet katseet Herman Kareeseen 15.01.2022. Toivottavasti silloin pystymme järjestämään kilpailut turvallisesti.

 

painikoulu syksy

vapaapainin SM mitalistit 2020

Kouvolan mitaliputki jatkui miesten vapaapainin SM kisoissa Ylistarossa. Tällä kertaa suurelta osin uudistunut joukkue asialla.

Janne Sinersaari KoPa M79kg hopeaa
Roni Nevalainen KoPa M65kg hopeaa
Ronja Nevalainen KoPa T 15v 58kg hopeaa
Kalle Rämä Pilke M 86kg pronssia
Teemu Laurila VUV M70kg neljäs

Kuvassa Ronja, Roni ja Janne

SM Ylistaro20

maanantai

      -        Klo 17.00 – 18.30 painikoulu Jäähalli

            -        Klo 18.30 – 20.00 kilparyhmä Jäähalli

Tiistai

-        Klo 18.00 – 19.30 kilparyhmä Jäähalli

Keskiviikko

-        Klo 18.30 – 20.00 alueen seurojen yhteisharjoitus Jäähalli

Torstai

-        Klo 17.30 – 20.00 painikoulu + jatkoryhmä Jäähalli

-        Klo 18.30 – 20.00 kilparyhmä ksnk. Urheilutalolla

Perjantai

-        Klo 18.00 – 19.30 kilparyhmä Pilkanmaa

 

 

 

Kilparyhmän harjoitukset:

Ma klo 18.00 Fysiikkaharjoitus Kuntotöyry

Ti klo 18.00 Painiharjoitus, Jäähalli

To klo 18.00 Painiharjoitus, Urheilutalo Kuusankoski

Pe klo 18.00 Painiharjoitus, Kuntotöyry

 

Roni U20 junioreiden vapaapainin Suomen / Viron mestari

Roni Nevalainen voitti 20v. Suomen / Viron mestaruuden ylivoimaisesti. 2 ylivoimaista pistevoittoa ja selkävoitto. Kisoissa Roni teki yhteensä 25 pistettä ja antoi 0 pistettä. 

 

Livesrteam: Kohdassa 2.56.28 komea (Niemen Villen opettama) poroheitto. Kannattaa katsoa.
Loppuottelu alkaa kohdassa 4.42.15

 

 

Kuvassa Roni aloittelee kilpauraansa.

RONI

 

 

 

 

HK suom 

 Roni edusti Suomea Eesti maottelussa. Maaottelu hävittiin 6 - 3, mutta Roni voitti oman matsinsa viime vuotista Jun. mestaria vastaan.

fin est 2019.2

maaottelu 

Kilparyhmä harjoittelee seuraavasti:

ma. 18.30 Kouvola, Jäähalli: Marko

ti. 18.30 Kouvola Jäähalli: Marko

to. 18.30 Kuusankosken urheilutalo: Jyrki

pe. 18.00 Kuntotöyry, Pilkanmaa: Antti

 

 

 

25.06.2019 | HUIPPU-URHEILUKISAT

Baku 2019: Suomen joukkue nuorten olympiafestivaaleille valittu

Vapaapaini:

Niko Hyvönen, 2003, Kouvolan painijat

Roni Nevalainen, 2002, Kouvolan painijat, Kouvolan urheiluakatemia

Miko Elkala, 2002, Lahden Ahkera, Päijät-Hämeen urheiluakatemia

Valmentaja:

Niko Kettunen

 

 

Kadettien ja juniorien PM-kilpailut

3. - 4.5.2019 Latvian Daugavpilsissa. Kouvolaan kaksi hopeaa vapaapainista. Roni Nevalainen 55kg ja Niko Hyvönen 51kg. KoPa onnittelee. 

TULOKSET

 RoniPM19lvjpgNikoPM19lv

 

 

Miesten SM vapaapaini: Sillanpään veljekset mitaleille.

Järvenpää 27.4. 2019

tulokset

Valtteri Sillanpää 86kg pronssia

Vili Sillanpää 74kg kultaa

Eero Sillanpää 70kg kultaa

 

Jävo SM Valkut

Eeron sarja vaikutti ensi alkuun kovalta. Vastassa oli SM finaalivastus vuoden takaa, Vaasan Samu Rajakangas. Tiukka voitto kuukautta aikaisemmin Tallinnan Palusalu turnauksessa näytti, että Samu kehittynyt painijana, joten odotettavissa oli kova taistelu. Taistelu oli kisojen ainoa, joka kesti täyden ajan ja jokainen piste oli kovan työn takana.

Finaalivastukseksi oli tarjolla kaksi kovaa painijaa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Turun painijoiden Jerry Kvarnström tuli diskatuksi Helsingin Painimiesten Said Hossinin ja Jerryn välisessä ottelussa, kun Jerryn sidonta tulkittiin kuristukseksi.

Said aloitti loppuottelun viemällä Eeron mattoon ja pyöräyttämällä jaloista lisää pisteitä. Eero taisteli itsensä alta pois, mutta Said piti nilkkaa hallussaan. Saidin yrittäessä lisätä pistejohtoaan, hän ei huomannut varoa päätään, joka jäi niin tiukasti Eeron kravaattisidontaan, että ottelu päättyi selätykseen ja Eeron selkävoittoon. 

Vilin sarjassa oli 5 painijaa, jolloin kaikki kohtasivat toisensa. Arpa antoi ensimmäiseksi vastukseksi kr. painin tuoreen miesten Suomenmestarin ja kaksinkertaisen nuorten EM pronssimitalistin, Helsingin Hakan Toni Ojalan. Vuoden takaa vp. SM finaalissa Vilillä oli voitto keskinäisestä ottelusta. Toni alussa rakensi yllätystä viemällä Viliä kahdesti kravaatista ja menemällä 4 – 0 johtoon. Vielä kolmaskin Vilin hyökkäys päättyi Tonin vastaliikkeen johdosta 2 – 2 pisteisiin. Tilanteessa 2 – 6 Vili vaihtoi taktiikkaa hyökäten rohkeammin kahden jalan kautta. Kahden neljän pisteen arvoisen noston jälkeen  tilanne olikin tauolle mentäessä kääntynyt 10 – 6 johdoksi. Vielä onnistunut maahanvienti ja siitä pyöritys lopetti ottelun ennen täyttä aikaa ylivoimaiseen 10 pisteen eroon.

Muut Vilin vastustajat kokivat saman. Kisa oli toisinto vuoden takaa: kaikki ottelut päättyivät ennen täyttä aikaa ylivoimaisella pistevoitolla.

Valtteri tekee paluutaan painimolskeille. Edellinen kilpailumatsi, 20v. SM hopea, löytyy niinkin kaukaa, kuin 2010. Koko ajan Valtteri on pitänyt huolta kunnostaan. Opiskeluaikana hän kävi Pertti Ukkolan pitämissä treeneissä antamassa harjoitusvastusta Tampereen kilpaileville painijoille. Kouvolaan palattuaan hän on käynyt parin vuoden ajan muutaman kerran viikossa harjoittelemassa. Taidot olivat tallella ja kovan haasteen hän laittoikin sarjansa kärkipainijoille.  Jokaisessa käymässään ottelussa hän oli tauolle mentäessä pistejohdossa, mutta painkunto ei riittänyt pitämään johtoa loppuun saakka.

 

Cad SM 2018

nikoronipowe

Roni Nevalainen voitti Suomen mestaruuden sarjassa 55kg. Ensimmäisessä ottelussa entinen seurakaveri, nykyään Helsingissä asuva ja harjoitteleva Jesse Mäkelä kaatui 5 – 0. Seuraavana Kajaanin väkivahva Muhammed Kazemi taipui selälleen. Pistevoitot Nurmon Veeti Kortehistosta ja Espoon Oskar Mamarista veivät loppuotteluun Lahden Vili heikkilää vastaan, joka myös on entisiä KoPa:laisia. Tuttujen kaverusten taistelu mestaruudesta oli tarkkaa taktiikkapainia. Roni osasi käyttää harvat tilanteet paremmin hyödykseen kotiuttaen kirkkaimman mitalin lukemin 3 – 0.

Niko Hyvönen hoiteli lohkossaan Viipurin Voimailijoiden Jyry Tarkiaisen ylivoimaisesti 10 – 0 ja Nummelan Tuure Lindströmin selkävoitolla. Loppuottelussa Helsingin Akseli Erkkola oli parempi lukemin 10 – 3.

Charuphot Phaophang voitti Vantaan Samu Luojuksen, koki niukan 11 – 10 tappion sarjan pronssimitalistille, Turun Joonas Koivistolle sekä selkähäviön sarjan voittajalle, Porin Vikke Tarkkiolle. ”Sepen” ensimmäisistä SM kisoista tuloksena oli komeasti viides sija.

Tulokset:  http://www.painiliitto.net/2018/joulukuu/8powe/uk.shtml

 

 

Helsinki Open 24.11.

Kilpailu oli kovatasoinen. Vili voitti 11 painijan sarjan 74kg. Voittoon tarvittiin 6 ottelua. Kovimmat vastustajat olivat Ruotsin Bilal Omarov ja Dagestanin Imran Gandemirov. Ruotsalainen kaatui 6 - 4 ja Dagestanilainen lohkossa jännittävän taistelun jälkeen 4 - 4. Vili oli 5 sekunttia ennen ottelun loppua 4 - 0 tappioasemassa, mutta haki väkisin tarvittavat pisteet. He kohtasivat uudelleen finaalissa, jolloin Vili onnistui hallitsemaan ottelua. Lopputulos 6 - 2 taululle ja Vilin käsi kohti kattoa.

Eero lähti kokeilemaan painikuntoa vähemmän treenanneena johtuen Imatralla koulun penkillä vietetystä syksystä. Kunto ei kuitenkaan ollut hävinnyt, mistä todistaa virolaisten ja tsekkivastustajien kaatuminen 7 painijan 70kg sarjassa.

Kadeteissa Niko Hyvönen taisteli hopeaa neljällä voitolla ja finaalitappiolla Iso-Britannian Harvey Ridingsille sarjassa 54kg. Roni Nevalainen oli sarjassa neljäs.

Charuphot Phaophang voitti kolmen painijan sarjan, 46kg. 

Lisäksi joukkueessamme paini Topi Puhakka 74kg sijoittuen seitsemänneksi ja Teemu Laurila 61kg neljäs.

 

tulokset: https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/FI/181124_Helsinki/indexFIN.htm

Livestream:http://www.painimiehet.fi/jun-sen-tournament-is-over/

Hki open 2018.1Hki 2018.1

 

 

Baltic Cup 

 

Kolmihenkinen joukkueemme paini menestyksekkäästi 11.11. Viron Viljandissa. Sarjassa 74 kg Vili Sillanpää antoi neljässä ottelussa vastustajilleen ainoastaan yhden pisteen tehden itse 42 pistettä. Viime vuoden hopea kirkastui kullaksi. 

Saman sarjan pronssimitalin voitti VoVi:n Topi Puhakka.

VUV:n Teemu Laurila paini pronssia sarjassa 61kg.

tulokset: https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/EE/181110_Viljandi/ENG58001856014tlges.htm

viljandi 2IMG 1196

 

 

 

 

Painikoulutreenit (6-10v) käynnistyy ti 4.9. klo 17.30-18.30. Valmentajina Ville, Timo ja Vili.

Väliryhmätreenit (8-14v) käynnistyy ke 5.9. klo 18.00-19.30. Naapuriseurojen valmentajat Jani  ja Raimo. 

Nassikkapainikoulu (4-5v) käynnistyy to 6.9 klo 18.15-19.00. Vetäjinä Tomi, Teemu ja Martti.

 

 

 

Vili Sillanpää PM pronssia Ruotsin Vesteråsissa 19.5.

Tulokset:1 Alberts Jurcenko 2 Miska Suhonen  3 Vili Sillanpää  4 Samu Rajakangas  5 Emil Bertzell  6 Jako Kivimägi 

pm västerås 2

Miesten vapaapainin SM kilpailuissa Helsingissä 12.5. seuramme painijat menestyivät historiallisen hyvin. 

linkki tuloksiin: http://www.liga-db.de/Turniere/DM/2018/FI/180512_Helsinki/indexFIN.htm

 

mikkoviliEero

 vili-toni2

 KoPa

 

 

 

Roni Nevalainen paini hopeaa Tallinna Openissa

Kreikkalais-Roomalaisen painin 16v. poikien 48kg sarjassa Roni eteni Finaaliin voittamalla Est, Rus ja Fin painijat. Latvialaiselle tappio toi hopeaa Kouvolaan.

Vapaapainissa Roni taisteli myös hopeaa.

Niko Hyvönen, p. 14, 48kg paini seitsemänneksi voitoilla USA ja BLR sekä tappioilla USA ja EST.

Charuphot Phaophang oli saman ikäluokan 41kg sarjassa 11.

tulokset: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/EE/2016/EE/180401_Tallinn/ENG17692675832tlges.htm

livekuvaa: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/EE/2016/EE/180401_Tallinn/matstatusls.htm

tal opetall open

 

SM menestys sai jatkoa

 

Voikkaan Urheiluveikkojen isännöimissä alle 18v. Kreikkalais-Roomalaisen painin SM kilpailuissa 24.3. KoPa:n edustajat painivat mitaleille sarjassa 48kg.

Niko Hyvönen hopeaa, Roni Nevalainen pronssia. KoPa onnittelee.

Seurapisteissä 37 seuran joukossa sijoituksemme oli 7.

Linkki tulospalveluun: http://www.liga-db.de/…/VT/2…/FI/180324_Kouvola/indexFIN.htm

 VUV SM2

 

Niko Gardemeister Suomen mestari 

Niko voitti mestaruuden sarjassa 79kg 20v. vapaapainin SM kilpailuissa Tuusulassa 20.1.

Harjoitusryhmästämme pronssimitalin voittivat Topi Puhakka VoVi 74kg ja Teemu Laurila VUV 61kg

KoPa onnittelee.

TULOKSET 

nikosm18

 

 

 

 

Nassikkapainikoulu  

 

4-6 vuotiaille tytöille ja pojille Kouvolan jäähallin
painisalilla
kartta painisalille

Alkaen torstaina 18.1 klo 17.30–18.30 ja päättyen toukokuun alussa. 

Varusteina sisäliikuntavarusteet ja juomapullo 

Hinta 80 €

Nassikkapainikouluun otetaan max 10 lasta.

Ohjaajana Tomi Pahkala


Ilmoittautumiset ke 17.1. mennessä:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 5537076


Tervetuloa!

 

 

HERMAN KARE 2018

 

Suuri kiitos kaikille mukana olleille.

 
Toimiminen yhdessä ja onnistuneen lopputuloksen näkeminen on paras kiitos. Toivon, että tapaamme näissä merkeissä 11.-12.1.2019
 
Joka alueen tekijät ovat niin osaavia, että tapahtuma sujuu rutiinilla. Tämän "Jännityksen" puute tuo tullessaan kaavamaisuutta, johon KS toimittaja viittasi jutussaan sunnuntain lehdessä. Palaute otetaan vakavasti ja etsitään uutta kehitystä. Mitä se on, en tiedä vielä.
Avajaisiakin kritisoitiin pitkiksi, mutta kaikkea en nielaise sellaisenaan. Ohjelmassa luki, että avajaiset klo 16.30 - 17. (seremoiniat päättyivät klo 16.50 ja finaalitapahtuma alkoi ajallaan).
 
Toivotan myös onnea kevään isommille kisoille, joista vastaavat VoVi ja VUV. Apua löytyy, mikäli tarvetta on. Kysykää rohkeasti. 
 
Marko Sillanpää
kilpailun johtaja

 

 

 

Kouvolan Painijat järjesti yhdessä naapuriseurojen kanssa salikisat jäähallin painisalilla ti 12.12 klo 17-18.30. Osallistujia oli 19 ja otteluita käytiin 18. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja aikataulussa pysyttiin. Hyvän alkulämmittelyn jälkeen aloitettiin kilpailut. Seurastamme kisoihin osallistuivat Kalle, Mikki, Dominic, Severi, Juuso, Jere, Sisu ja Elias. Ottelut olivat erittäin tasaisia. 

 

Kilpailun tsempparipalkinnon sai Mikki voitettuaan oma sarjansa kaikki kolme ottelua. Kilpailun lopuksi jokainen osallistuja sai mitalin, mehun ja karkkipussin. Tästä on hyvä aloittaa joululoma. 

 

Painikoulutreenit jatkuvat ti 9.1. Klo 17.30-18.30.
 
salikisat
 
 

 

 

 

 

 

Saatiin uusi Suomenmestari seuraan. Niko Hyvönen cad. 46kg.

Vili Heikkilän mitaliputki jatkui 50 kiloisten hopealla.

niko46vili50

Tulokset: http://www.liga-db.de/Turniere/DM/2017/FI/171209_Porvoo/indexFIN.htm

 

46 kg	Pojat	(10 Osallistujaa) 
	1.	Niko Hyvönen	Kouvolan Painijat
	2.	Kasperi Joutsenlahti	Porin Paini-Miehet
	3.	Teo Laitila	Vantaan Sampo
	4.	Veeti Aalto	Vantaan Sampo
	5.	Jyry Tarkiainen	Karkkilan Urheilijat
	6.	Muhammad Alihanov	Helsingin Paini-Miehet

50 kg	Pojat	(8 Osallistujaa) 
	1.	Miko Elkala	Lahden Ahkera
	2.	Vili Heikkilä	Kouvolan Painijat
	3.	Eemeli Rautanen	Viialan Pyry
	4.	Atte Kortehisto	Nurmon Jymy
	5.	Lauri Hakomäki	Vaasan Voima-Veikot
	6.	Miska Vanamo	Hyvinkään Painiklubi 

 

Vili Kuldgaru Openissa 5. Voitto Bilab Omarovista (swe) ja tappiot Hanoc Rachamin (isr) ja Jere Kunnas. 

http://kuldkaru.ee/ru/nashi-turniry/kuldkaru-open/743-kuldkaru-open-2017.html  Vilin ottelut B matolla kohdissa 1.32, 2,42 ja 3,24

 

Helsinki Open, linkki tuloksiin: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/2017/FI/171124_Helsinki/indexENG.htm

Miehissä Vili 74kg ja Riku 86kg pronssia. Kadeteissa Vili Heikkilä 50kg pronsia ja 07-08 syntyneissä Antti Räsänen pronssia.

 

Pe 24.11. Fin-Est. miesten maaottelussa ja la 25.11. Fin-Swe kadettien maaottelussa vahva Kouvolalaisedustus.

 rikuisa

 

Miesten vapaapainin maaottelu Suomi - Eesti 6 - 2. Ottelun voittajat tummennetulla
57 Fatos Durmishi Twm vs Mario Mägisalu
61 Qasim Bahram Hpm vs Sten Orav
65 Said Hossini Hpm vs Marek Kütt
70 Eero Sillanpää Kopa vs Kaimo Aljas
74 Jere Kunnas Hpm vs Gleb Belokurov
 Vili Sillanpää Kopa vs Kevin Aas
97 Ali Darakshifara Hpm vs 
125 Santeri Varteva Esu vs Hannes Käärik

 

Kadettien Maaottelu  FIN - SWE: 7 - 2
46kg: Akseli Erkkola HPM
50kg: Miko Elkala LA                       
54kg: Nestori Mannila YKV
58kg: Kasperi Kauhanen PoWe
63kg: Akseli Virtanen PPM - Walter Wale SWE
69kg: Artturi Weckström LA - Kevin Makota-Ström SWE
76kg: Topi Puhakka VoVi                     
85kg: Suleiman Ahmadi HPM
100kg: Juho Pahikainen HaHe


viliswe

 

 

 

 

 

Lauantaina 11.11. painittiin Viljandissa, Virossa ja Janakkalassa. 

Baltic Cup tulokset: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/2017/EE/171111_Viljandi/indexENG.htm

Janakkala Tulokset: http://www.painiliitto.net/2017/marraskuu/11jpi/ukpj.shtml

jpi joukkueViljandi 

 

PAINIKOULUT ALKAVAT

 

Koulut on jo käynnistynyt ja on aika käynnistää  myös painiharjoitukset. Käynnistämme painikouluharjoitukset ti 5.9. klo 17.30-18.30.

Tiistaina valmennuksesta vastaavat Timo ja Vili. To 7.9. klo 17.30-18.30 valmennuksesta vastaavat Ville ja Tomi. Suosittelenkin että koko tiistain ryhmä kävisi harjoituksissa myös torstaina. Jos ja kun tulee uusia painikoululaisia, niin he tulevat tiistain ryhmään.

 

Tampereen Jun. MM 2.8.

Nikon taistelu päättyi Pawel Malickia vastaan tosien erän alussa, kun Puolalainen sai Nikon jalat ristiin ja pyöritti siitä ypv:n 12 - 2.

Erätauolle mennessä Niko oli onnistunut kaventamaan ottelun lukemiin 6 - 2 ja näytti siltä, että pystyssä homma hoituu. Taistelutilanteet oli kuitenkin alue, johon tulemme harjoittelussa keskittymään, ja vuoden päästä olemme siinä vahvempia. 

tampere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vili Sillanpää voitti PM pronssia Liettuan Panevezysissä la 10.6.2017

PMvili

Miehet 74kg
Puolivälierä: Jere Kunnas – Vili Sillanpää FIN 4-2

Keräily: Vili Sillanpää – Andrius Mazeika LTU 10 - 0 (Mazeika 2016 EM 5.)

Pronssiottelu: Vili Sillanpää -  Nikita Gerasimovas, LTU 12 - 2 (Gerasimovas 2015 EM 11)

Finaali: Jere Kunnas – Ivars Samusonokos LAT 1 – 4

 

 

 

 

XXII Veikko Rantanen -turnaus Heinolassa 10.6.2017

 

Veikko rantanen 10.6-17

 

 

13 vuotiaiden sarjoissa oli jokaisessa hyvin painijoita ja jokainen poika pääsi painimaan kauden päätöskilpailussa monta hyvää ottelua. 

Myös veteraaneissa tuli Kouvolan alueelle menestystä.

Sijoitukset:
Pojat 13v 21kg Aapo Tuomisalo 3.

Pojat 13v 26kg Antti Räsänen 4.   Romeo Uotila VOVI ,5.

Pojat 13v 30kg Samuel Roininen 3.

Pojat 13v 37kg Charuphot Phaophang 3.   Jimi Lohman VOVI 5.    Veeti Harju 6.   Onni Rautomäki VOVI 8.

Pojat 13v 40kg Sampo Lehto VUV 2.

Tytöt 32kg Sarita Lehto VUV 2.

Veteraanit 70kg Raimo Lehto VUV 1.

Veteraanit 78kg Jani Syrjänen VOVI 1.

 

 

Menestyneiden painjoiden palkitsemistilaisuus

Seuran kauden päätöstilaisuus järjestettiin ke 31.5. KymLin tiloissa ässätornissa. Tilaisuudessa palkittiin vuoden 2016 paras painija Eero Sillanpää ja Pertin pokaalilla Niko Hyvönen. Eeron meriitteinä olivat mm. vapaapainin SM-hopea ja sotilaiden MM-9. Pertin pokaalin kriteerinä olivat ahkerin ja kehittynein painija. 
 
Stipendit saivat Vili Heikkilä, Niko Gardemeister, Vili Sillanpää, Eero Sillanpää ja Riku-Petteri Viitanen.
 
Hyvää kesää!
 
Kouvolan Painijat 
hallitus 

timonikoh 

 

 

Painijoitamme valittiin maajoukkuetehtäviin.

 

Väliryhmässä harjoittelevat Jesse Mäkelä, Vili Heikkilä ja Roni Nevalainen ovat valittu 27. - 28.5.2017 Koldingissa, Tanskassa. pidettäviin PM kilpailuihin edustamaan maatamme. Jesse ja Vili edustavat vapaapainin 46 kiloisissa ja Roni 42 kilon sarjassa. 

Liiton kutsu

Ks 12.5.17

 

 

 

OLLIN PAINIT 8.4.

83 painijaa ratkoi mestaruuksia Kuusankosken urheilutalolla Pilkkeen järjestämissä Ollin paineissa.

KoPa saalisti kaksi sarjavoittoa: 17v poikien 42kg (Roni Nevalainen) ja 48kg (Niko Hyvönen).

Hopeaa saivat Vili Heikkilä (17v, 48kg) ja Charuphot Phaophang (13v,38kg)

Pronssia voittivat: Veeti Harju (13v, 38kg) ja Samuel Roininen (9v, 30kg)

Kokemusta saivat Antti Räsänen (9v. 27kg) ja Aapo Tuomisalo (9v. 22kg) 

Vili Heikkilä palkittiin kilpailuiden parhaana painijana. 

 

Ollinpainit 17

Vapaapainin senioreiden SM kilpailut käytiin su. 36.3. Järvenpäässä.

Ehkä kilpailuiden kovatasoisemmassa sarjassa, 70 kiloisissa finaalipaikan taisteli Eero Sillanpää. Tasaisen ja loppuun asti jännittävän 4 – 4 pisteisiin päättyneen taistelun vei Helsingin painimiesten Joonas Honkanen. Matkalla kaatuivat Peräseinäjoen Markus Ahtiainen 11 – 0, Kotkan Toni Kröger selkävoitolla ja Turun Jerry Kvarström 7 – 2.

Vili Sillanpää kärsi ainoan tappion 74 kiloisten välierässä HPM:n Jere Kunnakselle. Pronssiottelussa kaatui Espoon urheilijoiden Olli Rossi. Sarjassa viidenneksi paini Timo Rantamäki.

Riku Viitanen koki välierätappion Haukiputaan Juho Pahikaiselle sarjassa 86kg, mutta kokosi itsensä pronssiotteluun Rauman Jone Niemistä vastaan.. Mikko Vainio paini sarjassa viidenneksi. 

VUV:n juniori-ikäinen Teemu Laurila oli kokeilemassa miesten kisojen kovuutta. Tuloksena viides sija 61 kiloisissa.

Kouvolan Painijat oli seurapisteissä toisena Helsingin Painimiesten jälkeen. Kilpailuihin osallistui 19 seuraa.

  Kuvia: https://onedrive.live.com/?authkey=%21Arzhen4d8kBlOdI&id=DBBADB9EA0032FC0%21460&cid=DBBADB9EA0032FC0

Tulokset: http://www.liga-db.de/Turniere/LM/2017/FI/170326_Jaervenpaeae/FIN16075902711374.htm

Kuvassa mitalistit ja valmentajia

JäVo SM

 

Seuran asuja saa tilattua Nanskilta:

http://www.nanski.fi/
Nanski puh. 0500 368 694
Trontilantie 55, 66500 Vähäkyrö

sähköposti myynti(at)nanski.fi

 

 

 

 

Seura-asu

 

 

 

 

 

 

EM hopeamitalisti ja Barcelonan olympiapainija Ismo Kamesaki kävi yhdessä Jani Syrjäsen ja Miika Gyntherin kanssa opettamassa painijoillemme uutta ja vähän vanhempaa tekniikkaa.

 

 

 

 

ismo

 
 
Janakkalassa 11.2. FFC osakilpailuissa Niko Gardemeister voitti sarjan: miehet 74kg mestaruuden.
86 kiloisissa Vili Sillanpää paini hopeaa häviten finaalin JäVo:n Henri Seleniukselle. Saman sarjan 5. oli Mikko Vainio ja 6. Timo Rantamäki
Ryhmämme menestystä täydensi VUV:n Teemu Laurila voittamalla miesten 57 kiloisten kultaa.
Suorituksillaan Niko ja Teemu ansaitsivat kutsun antamaan arvokisanäyttöjä huhtikuussa Tallina Openissa. 
 
 
 
Aluemestaruuakilpailut, Kotka 4.2. 2017.
 
Seuramme saalisti kolme mestaruutta kadeteissa.
Sarjan 38kg voittaja oli Charuphot Phaophang.
42 kiloisten mestariksi paini Roni Nevalainen. 
46 kiloisissa saavutimme kaksoisvoiton. Vili Heikkilä kultaa ja Niko Hyvönen hopeaa.
 
10v. poikien 26 kiloisissa hopealle paini Antti Räsänen.
Alottelijoissa hopeaa saavutti 42kg Otto Laukknen ja Samuel Roininen oli neljäs 30 kiloisissa. 
 
Painijoistamme Vili, Roni ja Charuphot tulivat valituksi Itä-Suomen aluejoukkueeseen maaliskuussa Tampereella käytäviin kisoihin.
 
 
Am 4.2.2017 mitalistit 
 
 
 
Herman Kare 13.-14.1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 eliasairi2
HK 2017 
 
Kilpailuiden johtajana kiitän paikalle saapuneita. Joukkueita tuli mukavasti, 11 maata, 80 painijaa: Te teitte kilpailuista tasokkaan. Yleisö ja yhteistyökumppanit: Teidän tuellanne pystymme tekemään taas satoja tunteja talkootyötä.
 
Turnauksen järjestelyt sujuivat hyvin. Itse kilpailutapahtumassa työskenteli yli 40 vapaaehtoista. taustatyössä vielä kymmenkunta lisää. Kaikki halusivat tehdä parasta, lähetit, kuvaajat, kahvion henkilökunta, kuljettajat ja muut enemmän tai vähemmän esillä olleet. Näiden summana syntyi turnaus, josta on tullut pelkkää hyvää palautetta. Tällaisen porukan kanssa on hienoa tehdä töitä. Iso kiitos kaikille.
 
"Yksin ei pysty tekemään paljoa. Kaikki pystyvät tekemään vähän. Kun jokainen tekee vähän, kaikki tulee tehtyä." - Mirja Räty
 
Marko Sillanpää
Kilpailun johtaja 
 
Lainaus Markku Lintulan tekstistä Kouvolan Sanomissa
 Kouvolan Painijat isännöi 38. Herman Kare -turnauksen tasokkaasti. Yksipäiväinen kisa on jäntevä, ja organisaatio osasi myös soveltaa tilanteen mukaan niin, että pari päätyi alkuperäisestä poikkeavalle matolle, jotta aikataulu pysyi hanskassa.

Järjestäjille maiden runsas kirjo on tietenkin haaste. Pelkästään finaaleissa oli seitsemän eri kansallisuuden edustajia ja salissa vieläkin useamman. Tästä syystä kaikki kuulutukset englanniksi eivät pure joka joukkueeseen välittömästi. Silti odottelua ei itse painien aikana tullut, mistä voi antaa todella puhtaat paperit.

 
 

Cad.SM vapaapaini, Tampere 9.-10.12.

Kouvolan painivuosi sai upean päätöksen. Olemme saaneet juhlia mestaruuksia ja muita mitaleita niin aikuisten kuin nuortenkin ikäluokissa sekä hoidimme useita kansainvälisiä edustustehtäviä. Lauantaina kotiutettiin vuoden viimeiset kolme Suomen mestaruutta 17v. ikäluokassa. Mikään muu kaupunki ei tähän pystynyt. Tampere sai kotikisoista kaksi poikien mestaruutta, samoin Helsinki. Loput sarjavoitot veivät Lahti, Vaasa ja Haukipudas. Tyttöjen mestaruudet menivät Liminkaan, Viialaan, Ylistaroon, Kuortaneelle ja Järvenpäähän.

Vili Heikkilä (KoPa) paini 42kg finaalissa tähän mennessä parhaan ottelunsa. Mestaruus tuli luottamalla omiin vahvuuksiin eikä Helsingin painimiesten taitava Akseli Erkkola päässyt määräämään tahtia. Matka mestaruuteen ei ollut helppo. Ensimmäisessä ottelussa tappio Tampereen Nico Hakalalle opetti, että lipsahduksia ei saa tulla. Seuraavat kolme ottelua näyttivät, että taistelutahtoa löytyy, kun sitä tarvitaan. Onnistumiset tulivat parhaassa mahdollisessa paikassa. 

Saman sarjan Niko Hyvönen (KoPa) taisteli itsensä pronssiotteluun, mutta Porin Kasperi Joutsenlahti oli vielä tällä kertaa parempi. Roni Nevalainen (KoPa) viides.

Teemu Laurila (VUV) oli 58kg kiloisissa pitelemätön. Kaikissa otteluissaan Teme aloitti pisteiden teon heti alkuvihellyksen jälkeen ja niitä tuli niin kauan, kun annettiin tehdä. Neljä viidestä ottelusta päättyi ennen täyttä aikaa. Teemun vahvuus, sähäkkä liikkuminen, sai pisteet ropisemaan omaan tauluun riippumatta siitä, kumpi painija oli hyökkäyksen tekijä.

Niko Gardemeister (KoPa) voitti odotetusti 76kg mestaruuden. Tekeminen oli jälleen niin varmaa, että valmennuksen ei tarvinnut olla missään vaiheessa huolissaan lopputuloksesta. Finaalissa KooVee:n Jere Korpelaa vastaan yksi onnistunut hyökkäys riitti. Vahvakätinen vastustaja tiesi Nikon nopeuden ja pyrki pysäyttämään liikkumisen, mutta Nikon voimat riittivät vastaamaan sidontoihin, eikä pistejohdossa tarvinnut tehdäkään enempää.

Topi Puhakka (VoVi) oli 63kg sarjassa seitsemäs. 

 
 
 
voittajat10.12.-16
 
 
 
 
Juttu salikisoista "painikoulu" sivulla 

 

Baltianmaiden mestaruuskilpailut 19.11. Viljandissa (EST).

Vili Sillanpää paini hopeaa sarjassa 74kg.

 
Koululiikuntaliiton vapaapainimestaruuskilpailut 15.-16.10. Järvenpää
 
 • Kokonaispisteissä 8. sija 70 kunnan joukossa.
 • 16v. ylä-aste ikäisissä pojissa kolmas sija Helsingin ja Kuortaneen jälkeen. 
 • 20v. Lukio / ammattiopisto ikäluokassa Helsingin jälkeenTampereen kanssa jaettu toinen sija.
 
Roni Nevalainen  ja Teemu Laurila kultaa, Niko Gardemeister ja Topi Puhakka hopeaa sekä Niko Hyvönen pronssia. Kiitos myös valmentajille, Villelle ja Jyrkille hyvästä tsemppaamisesta otteluihin.
 
 
Tämäkin päivä olisi jäänyt kokematta, jos valmentajana olisin heittänyt tossut naulaan niissä kohdissa, kun kaikki tuntui vastustavan. Onneksi en ole antanut periksi. Nyt on hienoa katsoa tätä joukkoa. Näistä nuorista voi olla ylpeä. Koen iloa, kun olen saanut osaltani olla auttamassa heitä eteenpäin. Tällä kertaa menestyjät olivat nämä, seuraavalla kerralla ehkä jotkut toiset. Kuitenkaan tämä ei ole päämäärä, vaan yksi pieni välitavoite.
 
 
Marko
 
 
KLL 16.10.2016
 
 
 

Roni Nevalainen aloitti mestaruusjahdin voittamalla ensimmäisessä ottelussaan Vaasan Lauri Hakomäen niukasti 4-2. Jatko-otteluista voitot tulivat selvemmin.

Teemu Laurilan kisat alkoivat tahmeasti ja ensimmäisellä kierroksella tuli tappio Helsingin Rezaei Valiedia vastaan. Jatko-otteluissa paini alkoi kulkea ja niissä tuli selvät voitot. Sarjan painijoiden voitot menivät niin sanotusti ”ristiin”, ja painimatematiikka astui peliin. Arvokkaimmat voitot olivat Laurilalla, mikä takasi mestaruuden.

Topi Puhakka esitti alkulohkon otteluissa ripeitä otteita voittaen ne selvästi. Loppuottelussa Kotkan Roni Puustelli otti Topista selkävoiton ja sarjan mestaruuden.

Niko Gardemeister paini alkulohkossa kaksi ottelua. Finaalipaikan hän varmisti voittamalla Heinolan Severi Saaren tiukassa väännössä 13-8. Finaalissa tuli selkähäviö toisen erän alussa Helsingin Abdulwahab Isaa vastaan.

Niko Hyvönen paransi otteitaan kisojen edetessä ja pronssiottelussa hienot käsivarsiheitot takasivat voiton.

Kouvolassa harjoitteleva Iitin Vili Heikkilä sijoittui neljänneksi 14-16-vuotiaiden 46kg sarjassa.

Jyrki

Kuvassa KoPa:n mitalistit:

NikoH KLL JäVoRoniKLLNikoG KLL

 
 
 
 
FFC 4/4 osakilpailu, Hyvinkää 1.10.2016
 
 
 
 
 

 

 

Eräs vanha Suomalainen kaunokirjallinen nide totesi jo aikanaan: ”iskee kuin miljoona volttia”.

Näin taisi käydä myös Hyvinkäällä järjestetyssä Finnish freestyle cupin neljännessä osakilpailussa kun KoPa:n painijat ”iskivät” molskilla hienolla menestyksellä.

Mukana oli kuuden painijan joukkue ja tuloksena kahdessa sarjassa kaksoisvoitot, sekä yhdessä sarjassa sijat kaksi ja kolme, ei hassummin siis .

Kisaan osallistui myös Voikkaan viestin Antti Salminen, sijoittuen sarjassa Pojat 17v. 38Kg neljänneksi.

Seurapisteissä KoPa oli ykkösenä sekä miesten, että poikien sarjoissa.

 

Miehet 86 Kg:

 1. Vili Sillanpää, KoPa, palkittiin lisäksi turnauksen parhaana miespainijana.
 2. Timo Rantamäki, KoPa
 3. Jone Nieminen, Rauman Voimailijat

Pojat 17v. 46 Kg:

 1. Jesse Mäkelä, KoPa, palkittiin lisäksi turnauksen parhaana poikapainijana.
 2. Vili Heikkilä, KoPa
 3. Veeti Kajanne, YTK

Pojat 17v. 42 Kg:

 1. Akseli Erkkola, HPM
 2. Niko Hyvönen, KoPa
 3. Roni Nevalainen, KoPa

  

 Syksyn leiritystä:
 
 leirikuva 24.9.-16
 Vapaapainileirejä on vielä kaksi jäljellä. Kuva 24.9. leiristä.
 
Sotilaiden MM Skopje, Makedonia
 
eero
 
Eeron sijoitus oli 9. Iranilainen vastustaja oli kansainvälisissä turnauksissa menestynyt painija, mm. Aasian mestaruuskilpailuiden pronssimitalisti. Hyvä suoritus tehdä pisteitä tämän tason kaverista. 
Sarjan Venäläinsen voittajan meriittejä ovat EM1, MM3 ja jun. MM 1.
Kovassa seurassa taistelemalla kehittyy. 
 
 
 
Harjoitusvuorot:
 
Painikoulu:
Ti. klo 17.30 - 18.30
To. klo 17.30 - 18.30
 
Väliryhmä:
Ma. klo 17.30 - 18.45
Ke. klo 18.00 - 19.30
To. klo 18.30 - 20.00
 
Kilparyhmä:
Ma. klo 18.30 - 20.15 Kouvola
Ti. klo 18.30 - 20.15 Kouvola
ke. klo 19.00 - 20.30 Pilkanmaa
To. klo 18.30 - 20.00 Ksnk
pe. klo 18.00 - 20.00 Pilkanmaa
 
 

Päävalmentaja Hannu Rantala kävi jakamassa vapaapainioppia la. 20.8. Kouvolassa.

Mukana 10 valmentajaa Itä-Suomen alueelta ja yksi pääkaupungista.

LuentoHannu
 
 
 
 
 
Niko EM kisoissa Tukholmassa
 
Niko-geo 
 

EM kisoista ei menestystä tullut tällä(kään) kertaa, mutta uusia ajatuksia harjoittelemiseen ainakin. Georgi vei vahvalla painilla ottelun: cad. 69 

 

Etelän maissa cad. ikäiset ovat jollain lailla valmiimpia fysiikaltaan. Elimistö kun kehittyy aikaisemmin, niin saman ikäisillä voi olla takana useampi vuosi aikusmaista harjoittelua, ja tämän eron pystyy kuromaan kiinni vasta vuosien saatossa.

Yksi välitavoite on saavutettu polulla: cad SM - cad. kv. edustus - jun SM - sen. SM - sen kv. menestys.


Linkki Nikon sarjan loppuotteluun. Toisessa erässä 2,30 kohdassa alkanut taistelu sai mm. vieressämme istuneelta Saksan joukkueelta sponttaanit suosionosoitukset. 69 final

Sama kaveri semifinaalissa 2 erä ja 2,55 min = yleisön aplodit. Rus-Aze

 KoPa:n edustaja, Joonas kisojen tuomarina.

Joonas EM

 

 
 
 
 
 
 
   

Syksyllä 2015 alkaneelle kaudelle Niko Gardemeisterin tavoitteeksi asetettiin kadettien, (alle 18v.) vapaapainin Suomen mestaruus. Lokakuussa voitetut alue- ja Koululiikuntaliiton mestaruus kertoivat, että tavoite on saavutettavissa. Harjoittelu tiivistyi vuoden loppua kohti. Marraskuussa kansainvälisesti taso mittautettiin Helsinki Openissa. Voitot Ruotsalaisesta, Suomalaisesta, Latvialaisesta ja Virolaisesta sekä loppuottelutappio Saksalaiselle kertoivat asioiden olevan kohdallaan. Jäljellä oli viimeistely Kajaanin SM kisoihin.

 

 

Nikon sarjaan, 69 kiloisiin oli saapunut 15 painijaa. Tuloslista kertoo, millaista jälkeä syntyy, kun onnistunut harjoittelu ja lahjakkuus yhdistyvät. Kaikki kuusi vastustajaa poistuivat matolta ennen täyttä aikaa. SM-kultamitalin kiiltäessä Nikon kaulassa, valmentaja Marko Sillanpää ehdotti, että alkanutta nousukiitoa jatkettaisiin heinäkuun 19. päivään, EM kilpailuihin Tukholmaan.

 

 

Kevään ohjelma rakennettiin kansainvälisten näyttökilpailuiden ehdoilla. Tammikuussa Kreikkalais-Roomalaisen tyylin Itä-Suomen aluemestaruus tuli rutiinilla. Suomen ja Viron yhteinen vapaapainin mestaruuskilpailu toi neljä voittoa ja kaksi tappiota, tuloksena neljäs sija ja valmennukselle ajateltavaa. Helmikuussa Freestylecupin osakilpailuvoitto Helsingissä ja Ruotsissa tappioton Lilla Mälarcuppen vahvistivat itseluottamusta. Huhtikuussa Tallinna Openissa painittiin viisi ottelua Latvialaisia ja Valkovenäläisiä vastaan ja sieltä tarttui mukaan hopeamitali. Kisalippu alkoi olla taskussa. Kovuutta ja monipuolisuutta haettiin painimalla omaa sarjaa ylempää kahdessa Kreikkalais-Roomalaisen painimuodon kilpailussa. Näistä lähti palkintokaappia koristamaan kadettien SM pronssi Vaajakoskelta.

 

 

Vaikka kyseessä on yksilölaji, huipulle ei pääse yksin. Kaupunkimme painivalmentajat, ovat esimerkkinä mitä seurayhteistyö on parhaimmillaan. Pilkkeen Jouni Ihaksi vetää kerran viikossa fysiikkapainotteisia harjoituksia Pilkanmaassa. Pilkkeen Antti Kansikas yhdessä Marko Sillanpään kanssa vastaavat Kouvolan Jäähallin painisalissa olevista harjoituksista ja omalla alueella tapahtuvista leirityksistä. Voikkaan Urheiluveikkojen päävalmentaja, Jyrki Kohtala hoitaa yhden viikkoharjoituksen. Lisäksi Voikkaan Viestin päävalmentaja, Jani Syrjänen on pitänyt itsensä siinä kunnossa, että pystyy tarjoamaan otteluvastusta. Nikon oma seura, Kouvolan Painijat ja tekee pj. Timo Pahkalan johdolla vahvaa taustatyötä. Tämä seuroissa hankittu perusta on poikinut kutsun liiton leiritykseen. Enää rajana on se, miten paljon itse on valmis panostamaan harjoitteluun.

 

 

Jäljellä on vielä liiton järjestämä maajoukkueleiri Helsingissä sekä viimeistelyt omalla salilla. Täällä vanhemmat harjoituskaverit pystyvät antamaan neuvoja jopa treeniottelun aikana. Laadukkaita vastustajia ei tarvitse hakea kaukaa. Harjoitusryhmään tuli viime talvena 10 SM mitalia, joista neljä aikuisten sarjoista. Kaksi näistä oli miesten sarjojen mestaruuksia. Sanonta: ”seura tekee kaltaisekseen” todistetaan joka päivä oikeaksi.

 

 

Menestyminen kansainvälisissä arvoturnauksissa on kova tavoite. Tähän mennessä kadettien vapaapainissa kukaan suomalainen ei ole paininut mitaleille. Kansainvälinen taso näkyi juhannusviikolla, kun 20v. ikäluokan EM-kisoissa Suomen 9 edustuspainijan parhaaksi saavutukseksi jäi 8. sija. Se ei silti lannista. Tavoite ja unelma elävät. Työtä tehdään parhaiden resurssien tukiessa valmistautumista. Nikon monta ominaisuutta, kuten voima, kunto, nopeus ja kyky kylmäpäiseen harkintaan kovienkin otteluiden aikana ovat kunnossa. Viimeisillä viikoilla hiotaan tekniikkaa ja taktiikkaa. Rima pidetään korkealla. Björkängshallin yleisö tulee näkemään, että Suomen Kouvolassa kasvaa taistelijoita.

Hyvä kausi tuotti arvoisensa tuloksen. KoPa toivottaa menestystä kisoihin. Linkki liiton tiedotteeseen: EM Huddinge

 
Niko
 
 
 
Painileiri Kouvolassa
 
Tomi Lahti valmensi lauantaina 18.6. Pilkanmaan kuntotöyryssä ja Kouvolan jäähallilla. Paikalla oli 7 painijaa ja muutamia valmentajia. Leiri liittyi kesän arvokilpailuihin valmistavaan harjoitusohjelmaan. 
 
Tompan edellisestä vierailusta on kulunut kolmisen vuotta, mutta jatkossa hänet tullaan näkemään useammin saleillamme. Tämä on painijoista lähtenyt toive. 
 
On hienoa nähdä, että kun jollakin urheilijalla on tavoite, tilaisuus ja mahdollisuus, hommassa mukana ovat kaikki alueen seurat, valmentajat, harjoituskaverit ja monet, monet muut. Vaikka kyseessä on yksilölaji, huipulle ei päästä yksin. Taustalla työtä tekee suuri joukko painin ystäviä. Mitalit himmenevät ja pokaalit pölyyntyvät, mutta ihmiset, jotka ovat tukemassa silloin, kun heidän apuaan tarvitaan, säilyttävät arvonsa. 
 
 
EeroNikoTöyrylässäTomppa Töyryläsä2IMG 0581
 
Kauden päättäjäiset
 

päättäjäiset emppu

 

 

päättäjäiset nikopäättäjäiset vili

 

Seuran kauden 2015-2016 päätöstilaisuus järjestettiin 16.5 klo 18.30 Kouvolan keilahallin kabinettitiloissa.
Tilaisuudessa oli paikalla yhteensä 25 henkilöä, joiden joukossa oli painijoita, valmentajia, vanhempia ja johtokunnan jäseniä. Lyhyen esittelykierroksen jälkeen syötiin lämmin ruoka, jonka jälkeen seuran pj Timo Pahkala kertasi mennyttä kautta mm. painivalmennustoimintojen ja kilpailujen järjestämisten suhteen ja kannusti kaikkia mukana olleita osallistumaan aktiivisesti
seuratyöhön jatkossakin.

Tilaisuudessa palkittiin vuoden 2015 paras urheilija kiertopalkinnolla ja aktiivinen / tunnollinen harjoittelija Pertin pokaalilla.
Parhaaksi painijaksi valittiin Vili Sillanpää ja Pertin pokaalin sai Niko Gardemeister.

Lisäksi jaettiin stipendejä SM-menestyksistä, joita saivat:
Vili Sillanpää,  Eero Sillanpää,  Riku-Petteri Viitanen, Niko Gardemeister ja Emil Huovila

Oikein hyvää kesää!

Terveisin

Johtokunta
 

 

 

 

SM Vaajakoski

Kadettien (17v) SM kilpailuista 9.4. onnistuimme odotusten mukaisesti. Vaihteeksi Kr. painin mitalieja saalistettiin Kouvolaan. Seuramme paras suoritus oli Niko Gardemeister pronssi sarjassa 76kg. Tämän hetkisistä tavoitteista vapaapainissa johtui, että krekun harjoittelu oli jäänyt vähemälle. Vanhasta muistista tämäkin paini kulki. Kisoissa neljässä ottelussa ainut tappio tuli Heinolan Severi Saarelle. 

SM pisteitä seuralle toivat 42 kiloisten viides, Vili Heikkilä, jonka saldo oli 3 voittoa ja 2 tappiota ja 54 kiloisten kuudes, Emil Huovila. Jesse Mäkelä sai vastaansa sarjan kärkipainijoita, joille hän kärsi tappiot.

Joukkueen menestys täydentyi VUV.n Teemu Laurilan 54kg hopealla, joka aukaisi paikan PM kisoihin.

Pistesijoitusten tuntumaan paini VoVin Topi Puhakka 63 kiloisissa. Kaksi hienoa voittoa kertoo homman eteenpäin menemisestä.

tuloksia: http://usupa.azurewebsites.net/tupa/kilpailu/1  

//www.vaajakoskenkuohu.fi/@Bin/657543/palkintojarjestys_6_parasta_U18SM_vaajakoski20160409.pdf

KoPa Onnittelee. Jälleen nähtiin seuran värit  SM korokkeella.

nikovaaku

 

Tallin Open

Osallistuimme isolla joukolla Euroopan suurimpaan painikilpailuun. Tulosta jo kokemusta tuli.

Nikon (hopeaa 69kg, Fs.) pystypaini on kansainvälisellä tasolla. Erikoistilanteita pitää treenata paljon, koska niissä ratkaistaan kovat ottelut. Kisoissa ei ole tullut riittävästi kokemusta siitä, mitä on olla puolustajana matossa. (johtuen em. pystypainista) 

Topilla (20. 63kg Gr.) on potentiaalia voittaa enemmänkin otteluita. Liikkeitä on useita ja ne lähtevät räjähtävästi. Itseluottamusta kun tulee lisää, niin silloin uskaltaa haastaa ja paikat hyökkäyksille löytyy.

Teemun (kultaa 54kg, Fs.) vahvin alue on mattotaistelut, varsinkin silloin, kun hän on hyökkääjänä. Pystyssä vastustajan hallinta ja käsipaini vaatii kehittämistä.

Emil (8. 54kg Gr.) ei pystynyt hyödyntämään hyvää tekniikkaansa ja painiälyään. Käsivoimat eivät riittäneet vastustajan puolustuksen rikkomiseen.

Vili (9. 54kg Gr.) ja Jesse (14. 42kg Gr.) näyttivät pitkästä aikaa, millaista se on, kun paini kulkee. Ottelukokemusta vain lisää, niin virheet vähenevät. Vastustajien liikkeet kun tulevat tutuiksi, pystyy niihin reagoimaan paremmin. Myöhemmin jopa ennakoimaan ja vastaamaan.

Ronia (38kg Gr:15 ja Fs:9.) ja Nikoa (38kg Gr:13 ja Fs: 16.) ei voi syyttää yritysten vähyydestä tai rohkeuden puutteesta. Parempi tässä vaiheessa kokeilla liikkeitä, vaikka epäonnistuukin, kun antaa vastustajan tehdä kaikki suoritukset.

Linkki tuloksiin: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/EE/2016/EE/160403_Tallinn/indexENG.htm

 

Tallinna

 

 

Lilla Mälarcuppen

Vesteråsissa painivat Riku, Vili ja Niko. Ruotsissa löytyy hyviä vastuksia, kun maahan on muuttanut paljon lajin osaajia. Saldona Nikolla 4 voittoa (ypv), Rikulla 2 voittoa ja tappio, Vilillä 2 voittoa. Mitaliottelut jouduimme luovuttamaan ehtiäksemme laivaan, mutta näin on meille käynyt ennenkin.

 

Seuramme sai myös valtakunnallista julkisuutta, kun Ilta-sanomien toimittaja otti yhteyttä tehdessään ennakkojuttua Makwan Amirkhanin UFC ottelusta. Iltasanomat

 

Myös Anna-lehti numero 8 kannattaa lukea. Kirsin juttu löytyy sieltä.

 

 

 

Viikonlopun 20.2. tuloksia

 

Finlandia Freestyle Cup Helsinki

 

Kilpailut olivat kevään ja kesän kansainvälisiä edustuspaikkoja tavoitteleville viimeiset kotimaiset näyttökilpailut. Vapaapainin päävalmentaja Hannu Rantala teki ahkerasti merkintöjä joihin Kouvolankin nimi painettiin ja painittiin.

 

KoPa:n Niko Gardemeister vastasi päivän yllätyksestä voittamalla miesten 74 kiloisissa kultaa. Vielä kadetti- ikäinen (alle 18v.) Niko voitti lohkonsa -Miska Suhosen VaaKu, Karim Husseinin HPM -ylivoimaisella pistevoitolla.Loppuottelu Afganistanilaista Hamid Ghulamia vastaan hiljensi hallin. Niko vei taistelutilanteet nimiinsä voittaen sarjansa ylivoimaisesti.

 

Toinen kadetti, KoPa:n Emil Huovila taisteli hopeaa myös omaa sarjaansa ylempänä, miesten 57kiloisissa. Ylivieskan Joona Vuoti kukistui selätyksellä. Ville Jaskari oli parempi loppuottelussa vieden ylivoimaisesti kultaa Helsinkiin.

 

86 kiloisissa Vili Sillanpää voitti lohkossaan miesten 86kiloisten SM hopeamitalistin, Helsingin painimiesten Isa Abdilwahabinja saman seuran Fazel Ahmadin ylivoimaisesti. Loppuotteluvastus, kokenut Espoon Mohammad Morzakhani paini viisaasti käyttämällä hyväksi taitoaan ja meni ensimmäisessä erässä 8-2 johtoon. Toinen erä vei Vilin lähelle voittoa. Viimeinen heitto lähti loppusummerin soidessa, eikä siitä pisteitä enää taululle saatu, joten hopeaa Kouvolaan 8-6 pistein.

 

Samassa sarjassa KoPa:n Timo Rantamäki raivasi tiensä pronssiotteluun, mutta Isa Abdilwahabi vei siinä voiton pistein 5-0

VUV:n Karita Kohtala voitti naisten 63 kiloisissa kultaa ylivoimaisesti. Niin Janakkalan paini-ilveksen Anni Salmelin, kuin Tampereen Koovee:n Milja Suopajärvi taipuivat ylivoimaisesti Kuuusaankoskelaisen SM hopeamitalistin käsittelyssä.

 
 
Samaan aikaan KoPa:n nuoremmat olivat Tampereella Taisto Kangasniemen muistopaineissa painimassa perinteistä Kreikkalais-Roomalaista. Siellä Jesse Mäkelä voitti 15v. 43kiloisissa kultaa ja Vili Heikkilä oli neljäs. 13v. 40 kg sarjasa Niko Hyvönen oli neljäs.
 
 
 

 

SM Janakkala

Uusi sivu KoPa:n historiaan: Kolme SM mitalia aikuisten vapaapainista. Vili kultaa ja Riku pronssia 74kg ja Eero kultaa 70kg. Lisänä Karita (VUV) naisten 63kg hopeaa.

Otteluraportit tuloksia sivulla.

 

 

Jun. SM

Ryhmästämme lähti yksi Juniori ja kolme kadettipainijaa mittauttamaan tasoaan Virolaisille avoimissa junioreiden vapaapainin SM kilpailuissa.

Nikolle kilpailut olivat tuntuman hakua kansainvälisiin otteluihin. Kisoissa ainoana kuusi ottelua taistelleena kadettipainijana väsymys alkoi näkyä viimeisissä matseissa. Tähän saakka kahden minuutin säännöillä paininut Niko kuitenkin täytti odotukset lujissa käsipainitaisteluissa kolmen minuutin eriin tottuneita junioreita vastaan. Valmennuksen on kiinnitettävä jatkossa huomiota kisapäivän aikaiseen energian tankkaukseen ja otteluiden jälkeiseen palautumiseen. Myös erikoistilanneosaamista on harjoiteltava lisää. Neljä voitettua ottelua ja neljäs sija 74 kiloisissa (oma sarja 69) lupaavat hyvää kevättä.

Emil aloitti kilpailut voitolla. Pituus- ja painoluokan kasvu näkyvät koordinaatiossa ja voimatasossa. Osa vastustajista oli valmiimpia 55 kiloisten taistelijoita. Emilin kanssa keskitytään perustekniikan vahvistamiseen ja edetään rauhallisesti, kunnes oma sarja vakiintuu. Kuudes sija toi seuralle SM pisteen.

Teemun fyysinen painityyli riitti vielä muutama vuosi sitten, mutta enää pahimmat vastustajat eivät horju suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Nyt on haettava kovia otteluita ja harjoituksissa löydettävä lisää vääntöä. Painin nostaminen seuraavalle tasolle alkaa lisäämällä taistelua treenimatseihin. Viides sija 55 kiloisissa.

Karita täytti odotukset voittamalla sarjansa naiset 63kg. Finaalissa Viron Viktoria Vessolla oli paikkansa yllättää, mutta Karitan työvoitto toi mestaruuden. Turussa Karita on oppinut nostamaan vastustajansa ilmaan ja paiskaamaan mattoon neljän pisteen arvoisesti.

 karita SM

 

 

Kreikkalais-Roomalaisen painin aluemestaruuskilpailuiden 17v. poikien ikäluokassa painittiin12 sarjan mitaleista. Kouvola saalisti näistä 5 kultaa ja kaksi hopeaa.

Raskaimmassa 76kg sarjassa Niko voitti kaikki neljä otteluaan antamatta vastustajilleen pistettäkään, niin kuin Nikon tapa on ollut. 

58 kiloisissa Teemu sai niskalenkkinsä kohdalleen kolmesti. Tuloksena oli kolme selkävoittoa sekä Kuopion Aslak Pitkäsestä otettu ylivoimainen pistevoitto.

54 kiloisissa Emppu voitti mestaruuden kukistamalla finaalissa Lahden ahkeran Artturi Weckströmin selkävoitolla.

38 kiloisten sarjassa kaksi lahtelaisvastustajaa taipui ylivoimaisella pistevoitolla Ronin käsittelyssä.

35 kiloisissa Antti otti mestaruuden 10 - 0 ylivoimaisella pistevoitolla Lahden Otso Lehtosesta.

Hopean arvoisesti taistelivat Topi 63 kiloisissa ja Vili 42 kiloisissa.

 

IMG 56382

Herman Kare 9.1.

Suuret kiitokset kaikille turnaukseen osallistuneille. Painijat, tuomarit, tukijat ja talkoolaiset: yhdessä teimme tapahtuman, josta voidaan olla tyytyväisiä.

Turnauksen järjestämiseen on tullut ammattimaista otetta. Jokaiselle alueelle on löytynyt osaava vastuunkantaja. Kahvioon, ruokailuun, kansliaan, kuljetuksiin ja majoitukseen vastaava on löytynyt omasta seurasta. Salitoimintaan ja mainosmyyntiin olemme saaneet hienosti apuja naapuriseuroista.

TV lähetys YLE arenassa: http://areena.yle.fi/1-3142152?autoplay=true

Lehtijuttuja tapahtumasta:

 http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/09/Matias%20Lipasti%20v%C3%A4%C3%A4nsi%20Kare-painien%20kuninkaaksi/2016220130753/4

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/02/Nuorten%20MM-kultamitalisti%20Lipasti%20v%C3%A4%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4%20Herman%20Kare%20-turnauksessa%20Kouvolassa/2015220085494/4

http://www.varttikouvola.fi/

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/02/Nuorten%20MM-kultamitalisti%20Lipasti%20v%C3%A4%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4%20Herman%20Kare%20-turnauksessa%20Kouvolassa/2015220085494/4

 http://sport.delfi.ee/news/voitlussport/maadlus/eerik-aps-seljatas-soomes-koik-peale-londoni-olumpiapronksi?id=73389003

 

 Värisuora Kadettien vapaapainin SM kilpailuista Kouvolaan.

Kajaani SM

 

KoPa:n Niko Gardemeister haki 17v. poikien SM kilpailuiden vapaapainin sarjan 69kg kirkkaimman mitalin Kouvolaan. Kajaani-halliin kokoontunut yleisö sai nähdä vertaansa vailla olevan suorituksen. Niko voitti kilpailujen suurimmassa sarjassa kaikki kuusi otteluaan ylivoimaisella pistevoitolla, itse antamatta pistettäkään vastustajilleen. Ensimmäisen ottelun voitto Popinniemen Iskun Ilja Vanhalasta oli työläs, mutta kisojen vanhetessa Nikon paini muuttui irtonaisemmaksi ja itseluottamus kasvoi onnistuneiden hyökkäysten myötä. Finaaliottelussa Tampereen KooVeen Jere Korpelaa vastaan matolla nähtiinkin jo tuttua Nikoa, nopeita jalkoihin syöksyjä ja korkeita heittoja.

VUV:n Teemu Laurilan SM mitaliputki sai jatkoa hopeamitalilla sarjassa 54kg. Helsingin painimiesten Leo Westerlund onnistui kuittaamaan edellisen kohtaamisen tappion tiukalla 4-1 voitolla sarjan finaaliottelussa.

Saman sarjan kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Ennenkin voittopisteet viimeisillä sekunneilla tehnyt ja siten valmentajan verenpainetta nostanut KoPa:n Emil Huovila kotiutti pronssin 15 sekuntia ennen ottelun päättymistä tehdyllä mattovyörytyksellä. Helsingin Painimiesten Artturi Sulin yritti vielä kääntää ottelun itselleen, mutta tuomarin loppuvihellys jätti lukemat 4 – 3 Kouvolaan.

Kajaanin matkan onnistumisen täydensi Painiliiton syyskokouksessa liiton hallitukseen valittu KoPa:n puheenjohtaja, Timo Pahkala.

 emppuniko22teemuniko34

 Sini onnistui kuvaamaan Kouvolan poikien tilanteita. 

 

FFC 5.12.

Tulokset, Miehet 86kg

1. Santeri Varteva Espoon Urheilijat
2. Riku Viitanen Kouvolan Painijat
3. Mikko Vainio Kouvolan Painijat
4. Jone Nieminen Rauman Voimailijat
5. Timo Rantamäki Kouvolan Painijat
6. Sidlus Eslami GBR

 

Kadetit 54kg

1. Emil Huovila Kouvolan Painijat
2. Leo Westerlund Helsingin Paini-Miehet
3. Vladik Anohins Vantaan Sampo

 

Pojat 13v. 38kg

1. Roni Nevalainen Kouvolan Painijat
2. Veeti Pulkkinen Lappeenrannan TyöväenUrheilijat

 

Helsinki Open 27.-29.11.

https://www.youtube.com/watch?v=dLt9loCEJfU&feature=youtu.be

Perjantaina painitussa Ruotsi-Suomi maaottelussa Eero Sillanpää edusti voittoisasti Suomea. 70 kilon sarjassa. Ruotsin Abu Yasin Yusupov joutui tunnustamaan Eeron paremmakseen pistein 7 – 4. Maaottelun Suomi voitti lukemin 5 – 3.

Miesten 70 kiloisten hopeamitalisti Eero taisteli turnauksen ensimmäisen voiton Ruotsin  Ehsan Saidullahista pistein 4 – 3. Ruotsin Jafar Oorbani kukistui seuraavana ylivoimaisella pistevoitolla 11 - 1 ennen täyttä aikaa. Välierässä selkävoitto Latvian Emils Sulch:sta vei Eeron loppuotteluun. Eestin Elar Hania vastaan. Maansa moninkertainen arvokilpailuedustaja määräsi ottelun kulun vieden sarjavoiton lahden taakse.

Vili Sillanpää hoiteli 74 kiloisten hopean Kouvolaan. Ensin Pietarin David Avetisuanista ylivoimainen 10 – 0 pistevoitto, seuraavana Rauman Jone Niemisestä lukemat 15 –4. Tiukka 4 – 3 voitto Vaajakosken Rasmus Peltolasta ja välierässä ylivoimainen voitto Ruotsin Efrahim Hildenistä. Loppuottelu Sarap Gitinovia vastaan oli toisinto vuoden takaa. Pietarilainen oli jälleen parempi lukemin 10 – 0.

74 kg nelonen, Timo Rantamäki koki  pronssiottelussa tappion Rasmus Peltolalle. Näiden lisäksi 86 kiloisissa KoPa:n Riku Viitanen oli 5. Ja Mikko Vainio 8.

Naisten 63 kg VUV:n Karita Kohtala pettyi omaan suoritukseensa Ruotsin Ayda Deleniä vastaan. Kilpailukokemuksen vähyys johti virheeseen ja selkähäviöön. Voitot Ylistaron Serafia Mannilasta ja Helsingin Jade Lindforsista paikkasivat pettymystä pronssisella mitalilla.

Alle 18v. kadettien turnauksessa 76 kiloisissa painineen KoPa:n Niko Gardemeisterin kolme ensimmäistä vastustajaa, Ruotsin David Lissel, Vaasan Riku Sten ja Latvian Artioms Lavruhins, kukistuivat ylivoimaisesti. Eestin vahva Kevin Aas taipui lukemin 6 – 0. Loppuottelun voittaneen Saksan Johannes Demlin nopeus oli kuitenkin liikaa Nikolle, joten hopeaa täältkin Kouvolaan.

VUV:n Teemu Laurila 54 kg paini pronssia. Voitot Emil Huovilasta, Tampereen Wiljami Kartilasta ja Helsingin Leo Westerlundista veivät Teemun välierään, jossa virhe hyvässä johtoasemassa käänsi ottelun Ruotsin Walter Wale:n voitoksi. Pronssista Teemu taisteli Ison Britannian Homam Limamin kanssa voittoisasti.  Emil oli sarjassaan 7.
Seurapisteissä KoPa oli neljäs Ruotsin, Pietarin ja isäntäseuran, Helsingin painimiesten jälkeen. Joukkueita kilpailuissa oli mukana yli 30.

 Tulospalvelu: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/FI/2014/FI/151129_Helsinki/indexFIN.htm

 

 
 
 
Baltian maiden mestaruuskilpailut Viljandi, Viro 20.-21.11.

Maajoukkueessa oli vahva edustus Kouvolasta. Painijamme kiittivät valinnasta menemällä mitaliotteluihin. Odotukset eivät olleet suuret, koska edellisen kerran miespainijamme olivat olleet kisamatolla viime keväänä. Kovan peruskunto - perustekniikkakausi on päättynyt ja kyseessä oli kilpailukauden avaaminen tähtäimenä helmikuussa olevat miesten SM kilpailut.

Miesten 74 kiloisissa Vili Sillanpää palkittiin sarjavoittajana. Finaalivastus Isäntämaan Hergo Andruse yritti vahvalla käsipainilla sitoa hyvin liikkunutta Viliä. Kahdesti Virolaisen yrittäessä päästä käsien alle, Vili vastasi heitolla. Heittoja seuranneiden mattopyöritysten jälkeen lukemat 11-0 ensimmäisessä erässä toivat Kouvolaan Baltian vapaapainimestaruuden. 

Mikko Lahtinen 65kg, Eero Sillanpää 70kg ja Mikko Vainio 86kg taistelivat tiensä pronssiotteluun, mutta tällä kertaa heidän oli tyytyminen neljänsiin sijoihin.

Kadettipainijoissa, alle 18v. VUV:n Teemu Laurila voitti 54 kiloisten hopeaa. Sarjan voittaja, Latvian Davis Rimcevics oli hyvä mittari kansainvälisestä tasosta, jota kohti ollaan menossa. Hän ei jättänyt yhtään puolustuksen aukkoa käyttämättä.

Menestystä täydensi Kouvolassa harjoitteleva, Popinniemen Iskun Jesse Mäkelä kadettipoikien 38 kiloisten pronssillaan.

Miesten kahdeksasta painoluokasta Suomelle tuli kahden sarjavoiton lisäksi hopea ja pronssi . Kadettipojissa sarjavoittoja tuli viisi ikäluokan kymmenestä sarjasta.

Suomi-Eesti maaotteluun 27.11. kisojen perusteella tulivat valtuksi Mikko 65kg, Eero 70kg ja Vili 74kg

 

TULOKSET 

TULOKSET; KADETIT

TallinnaOpen     ViliHerge

 

KLL Porvoo

Kouvolan koulujen edustajat taistelivat Koululiikuntaliiton mestaruuksista viikonloppuna 17.-18.10. Porvoossa. 

Voittoon ylsi Niko Gardemeister 16v. poikien 76kg sarjassa. Nikon otteet olivat vakuuttavia. Kaikki neljä otteluaan hän vei ylivoimaisella pistevoitolla.

Teemu Laurila lähti hakemaan kovia otteluita omaa painoluokkaansa ylempää. Kisat olivat valmistautumista viikon kuluttua Liettuassa painittavaan kansainvälisen turnaukseen, johon maajoukkuevalmentaja Anvar Suviniitty on Teemun valinnut. Kyyti oli sitä, mitä tilattiin, joten pronssi tarttui tällä kertaa mukaan.

Muut painijat saivat kokemusta ja kaikille tuli otteluvoittoja, mutta mitalit jäivät ottamatta. 13 v. sarjan 30 kiloisissa Onni Rautomäki oli sijalla 8 ja Jimi Lohman 11. Saman ikäluokan 35 kiloisissa  Roni Nevalainen oli 9. ja  Niko Hyvönen 11. .Vili Heikkilä oli sarjan 42kg 6. Kouvolassa harjoitteleva Jesse Mäkelä voitti mestaruuden sarjassa 38kg.

linkki tuloksiin: http://www.liga-db.de/…/…/2015/FI/151018_Porvoo/indexFIN.htm

KLL Porvoo

 

Lappeenrannan aluemestaruuskilpailuista saavutimme useita mitalisijoja. Mestaruuteen painivat seurastamme Niko Gardemeister ja Roni Nevalainen. Vili Heikkilän pronssi täydensi seuramme menestystä.

Harjoitusryhmämme muut mitalistit: Teemu Laurila VUV kultaa. Saman seuran Sampo Lehto pronssia. Antti Salminen, VoVi kultaa ja kisojen parhaan poikapainijan palkinto. Jesse Mäkelä PoPI kultaa ja toinen PoPI:n edustaja Niko Hyvönen hopeaa.

AM 10.10.-15

 

 

 

Seura asujen sovituskappaleet KT-Sportiassa

Sovitusmallit ovat saapuneet KT-sportiin (Väkevänkuja 1).

Sinä seuran jäsen, mikäli haluat hankkia seura-asusteen (collegeasu tai tuulipuku) niin asia pitää päättää 31.10. mennessä ja ilmoitettava nimi ja asun senttikoko / S, M ja L jne Terolle Lipolalle sähköpostitse à Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Oma valmentajasi antaa lisätietoja asujen hinnasta, painatuksesta ja seuran osuudesta asun hankintahinnassa.

 

collarituulipuku

                 College                                                 Tuulipuku    

 

 

Eerolle menestystä kamppailupäiviltä

Utin jääkärirykmentissä töissä oleva Eero Sillanpää menestyi sotilasurheiluliiton kamppailupäivillä Haminassa 22.-25.9. Hopea molemmissa painimuodoissa ylitti odotukset, koska Eero ei ole pystynyt muutamaan vuoteen säännöliseen harjoitteluun. Nyt harjoittelun lisäännyttyä voidaan odottaa paluuta miesten sarjoissa mitalitaisteluihin.

Uusi aluevaltaus oli vapaaottelun pronssi samoista kisoista.

 

Valmentajakoulutus

Kouvolassa harjoiteltiin Ahto Raskan johdolla 29.8. vapaapainin perustekniikkaa ja painisalilla tehtäviä oheisharjoituksia.

ryhmä  kuminauha                                

 

  karitatreeni 29.8.2015

 

 

 

 

 

Heino Laurila 1930 - 2015

Kouvolan painijoiden pitkäaikainen vastuunkantaja ja hallituksen jäsen Heino Laurila on poistunut keskuudestamme kunnioitettavassa 85 vuoden iässä. Hemppa oli esimerkillinen seuratoimija. Hän puhui teoillaan enemmän, kun moni sanoillaan.

Talkoisiin hän osallistui niin kauan, kun jalat kantoivat. Kuntotalon toiminnassa hän oli tuttu näky yhdessä Sirkka-vaimosnsa kanssa. Vielä viime talven kisoissa hänet näki katsomossa kannustamssa uutta painijapolvea seuran verkkaritakki päällä. Erityisesti hän oli kiinnostunut sukulaispoikansa harjoittelusta ja kilpailuista.

 

Hempan muistoa kunnioittaen KoPa johtokunta: https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

 

 

 

KLL Kuusankoski

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuista 16.-17.5. Kouvolan joukkue salisti kaksi mitalia.

Mestaruuteen paini Niko Gardemeister sarjassa 16v. 76kg. Niko hallitsi otteluitaan vahvalla käsipainilla ja hyvällä painiälyllä kuittaamalla vastustajan liikkeistä pisteet itselleen. Teemu Laurila taisteli hopean sarjassa 16v. 54kg. Kultakaan ei ollut kaukana, mutta finaalissa Naantalin Aleksi Simojoen kravaattipuolen käännöt veivät ottelun vastustajalle pistein 7 - 10.

Pistesijat toivat Kimi Hölsä (4) 16v. 54kg ja Roni Nevalainen (6) 13v. 35kg. Onnittelut kaikille Kouvolan 13 hengen joukkueessa painineille.

KLL 16-17.5.2015 

 

Kymenlaakson Urheiluseurojen yhdistys palkitsi stipendeillä SM tasolla 2014 menestyneitä painijoitamme. Torstaina 7.5. Myllykoskella pidetyssä tilaisuudessa palkittuja olivat: Vili Sillanpää jun.SM 1. Eero Sillanpää jun.SM 2. Riku Viitanen jun.SM 3. ja Niko Gardemeister 2 x cad. SM 3. 

Kymenlaakson Liikunta ry. yhdessä Kymenlaakson Liiton kanssa muisti palkitsemisjuhlassa 13.2. pitkäaikaisesta työstään seuratoimijana ja akatemiavalmentajana toiminutta Marko Sillanpäätä.

gaalaa2015

Kevätkokous

Seuran kevätkokouksessa saimme nähdä kovan työn tuottaneen tuloksia. Vuodelle 2014 asetetut tavoitteet oli saavutettu niin kilpailumenestyksen, kuin muun toiminnan osalta. Toiminta on ollut laajaa ja haastavaa. Talkootyötä on tehty valmennuksen, järjestettyjen kilpailuiden ja leirien, varainhankinnan ja hallinnon saralla useita tuhansia tunteja. Timo puheenjohtajana on esimerkillisesti käärinyt myös omat hihansa ja tarttunut työhön.

Haasteita tulevaisuudessa on. Suurinpana ehkä uusien toimijoiden mukaan saaminen. Monella vastuunkantajalla on kokemusta, mutta tähän rinnalle tarvitaan uutta paloa lajin hyväksi. Uudistuminen on vastaamista ajan haasteisiin, johon Timo on tuonut panoksensa. Kaikkia toimintamalleja on hyvä tarkastella kriittisesti, muistaen kuitenkin vanhan viisauden: "jollei ole sydäntä auttaa, ei ole oikeutta arvostella". (moraalista)  

 Linkki liitteenä olevaan KoPa jäsenmaksulomakkeeseen.

 

 

Herman Kare televisiointi

Yleisradio näyttää tulevan vuoden Herman Kare lähetyksestä koosteen TV 2 kanavalla su. 10.1.2016. Vuosien työ näkyvyyden lisäämiseksi on ottanut uuden, tervetulleen askeleen. Tämä on hyvä uutinen myös yhteistyökumppaneillemmekin.

Ylen sopimus koskee seuraavia turnauksia:

 • 9.5.2015 SM Seinäjoki
 • 21.11.2015 Vantaa Cup
 • 28.11.2015 Arvo Haavisto, Ilmajoki
 • 9.1.2016 Herman Kare, Kouvola
 • 21.5.2016 SM Helsinki

 

 

Itä-Suomen valmentajapäivät

Lauantaina Mikojen, Kivelä ja Hartikainen, johdolla Lappeenrannassa harjoitteli 17 valmentajaa. Kerrattiin perustekniikkaa sekä uusia ja vanhoja niksejä. Seuroja oli LrTU, VuVe, JVK, LiTai, PoPI, LA, VoVi, VUV ja KoPa.

Itä-Suomi 14.2.2015

 

Suomen Painiliitto ja Itä-Suomen alue järjestivät ke 14.1. klo 18-20 valmentajakoulutuksen Kouvolassa, jossa kouluttajana toimi päävalmentaja Juha Lappalainen.
Valmentajakoulutukseen osallistui yhteensä 26 valmentajaa ja urheilijaa, 11:sta eri seurasta.
leiri 1 
 
Herman Kare
Palautteen mukaan onnistuimme tavoitteessamme järjestää laadukas kilpailu.
 
Suuret kiitokset talkooporukalle. Olitte tekemässä arvokasta  työtä painin hyväksi. Viimekädessä tästä hyötyvät monet nuoret, joita vapaaehtoisvoimin ohjaamme ja opetamme löytämään urheilullisen elämäntavan.
 
Tätä työtä ei voi tehdä ilman teidän apuanne.
 
Marko Sillanpää
kilpailun johtaja  
 
 
 
Helsinki Open
Kilpailuissa saatiin sitä, mitä sieltä haettiinkin, eli kovia kansainvälisiä matseja. Muistutus siitä, millä tasolla mennään, avaa niin painijoiden kuin valmentajien silmät siitä, ollaanko kotisalilla tehty oikeita asioita.
 
  
 Linkin alta löytyy muutamia kouvolalaisten otteluita. 
 
JUNIOR KARE
 
DSC01946
 
Suuri kiitos talkoolaisille. Yli 30 henkilöä oli lauantaina tekemässä talkootyötä, joiden kanssa saimme kilpailut tyylillä hoidettua.
 
Uhrasitte päivän tekemällä työtä lasten ja nuorten eteen. Paras kiitos tästä tulee jälkikäteen, kun näemme heidän vuorostaan nousevan, teidän esimerkkiänne seuraten, vastuun kantajiksi. Jo nyt oli useita nuoria painijoitamme kisatalkoissa.  
 
Marko Sillanpää
Kilpailun johtaja
 
Valmentajien koulutuspäivä
 
Gerko Wöller kävi pitämässä vapaapainikoulutusta valmentajille 16.8. Kouvolan jäähallin painisalilla. Paikalla oli 28 valmentajaa. Se osoitti, että tällaiselle on tarvetta ja ajankohtakin oli sopiva. Päivästä saatiin niin paljon verran positiivista palautetta, että jatkoakin seuraa.
 
Gerko alotti kertomalla perusasioita harjoittelusta. Hänen viestinsä vapaapainijoille oli, että käykää Kreko kisoissa. Mikäli ette pysty taistelemaan Kreko mitaleista Suomessa, ette tule pärjäämään vapaapainissa kansainvälisissä koitoksissa.
 
Perustekniikassa painotettiin pään ja lantion oikeaa asentoa, sekä otetaistelussa hyvien sidontojen saamista.
 
Päivän antia täydensi luento ja sitä seurannut paneelikeskustelu, jossa kokeneet valmentajat - Gerkon lisäksi mm. Hannu Rantala, Mika Hartikainen ja Mika Kivelä -  vastailivat esiin tulleisiin kysymyksiin harjoittelumääristä, herkkyyskausista, koulu- ym kokonaisliikuntamääristä.
 
Kun verrataan meidän ja jonkun muun eteläisen Euroopan maan koululiikuntaa, esim. Unkarin voi yhtyä urheilulääkäri Harri Hakkaraisen ajatukseen: "Esimerkiksi 15-vuotiaissa olemme Euroopan pohjasakkaa kun katsotaan miten liikumme, miten nukumme ja miten ruokailemme."
 
IMGA0515
 
PoPI:n painileiri
 
KoPa kiittää Kotkalaista tosi painimiestä, Pekka Liikasta, joka päätti juhlistaa syntymäpäiväänsä tekemällä painijoille leirin.  
 
 
 
Harjoitusvuosi on saatu päätökseen. Tuloksena useita SM, KLL ja muita mitaleja. Onnistuneet Herman- ja Junior Kare kilpailut ja paljon muuta talkootyötä painin ja painijoiden hyväksi. Iso kiitos tekijöille.
 
Kesäkeskiviikkoisin, 25.6 alkaen, pelaamme jalkapalloa Pilkanmaan kentällä klo 18 yhdessä Pilkkeen, VoVi:n ja VUV:n kanssa. Mukaan painijat ja painijoiden vanhemmat.
 
Futis
 
 
 
Seuran kevätkokous

Kokous pidettiin 27.3. ravintola Nevillen kabinetissa. Vuosi 2013 saatiin pakettiin. Johtokunnan todettiin hoitaneen hommansa. Kiitokset siitä erityisesti puheenjohtajalle, Kirsille, joka muiden vastuunkantajien kanssa johti seuran onnistuneesti maaliin saakka. Ei tekijöille sivusta ohjeita huutelemalla, vaan näyttäen itse esimerkillään tekemisen mallia.

On aika kiittää menneestä vuodesta. On ollut harjoituksia, leirejä ja kilpailuja. Tuloksena mm. kolme SM mitalia sekä Herman – ja Junior Kare kilpailujen onnistuneet järjestelyt. Taustalla on tehty paljon talkootyötä mm. hallinnossa ja varainhankinnassa.

Timon on hyvä jatkaa tästä. Kehitettävää toki löytyy, mutta eteenpäin mennään niiden resurssien mukaan, joita on käytössä. Joskus lyhyin, toisinaan pidemmin askelin.

Ja karavaani kulkee...

 
 
Kauko Lehtosen muistopainit
Yhteisharjoitusporukka lauantaina 22.3. Janakkalassa. Kultaa Niko, Topi, Niki, hopeaa Onni, Sini, Teemu ja Maiju sekä pronssia Emil, Kimi ja Antti.
 
Janakkala 22.3.-14
 
 
 
 
20140116 1858052
 
On aika kiittää tekijöitä, joita oli riittävästi.
 
Herman Kare turnaukselle asetetut tavoitteet täytettin:
 

Tavoitteet:

        Saavuttaa vähintään 0-tulos

      Tulos muodostuu + merkkiseksi

        Nostaa turnauksen arvostusta kansallisesti ja kansainvälisesti

      FILA: n tuomarikomission jäsen, Davor Petanjek ilmaisi tyytyväisyyden tapaamme toimia.

        Lisätä painin arvostusta ja näkyvyyttä paikallisesti

      Juttuja saatiin tiedotusvälineissä läpi ja niiden viesti oli positiivinen

        Antaa nuorille esikuvia

      Huippu-urheilijoiden suoritusten lisäksi vanhemmat painijat ja aikuiset näyttivät talkootyön mallia omalla esimerkillään.

-     Laadun pitää näkyä kaikessa tekemisessä

      Tämän sai jokainen paikallaolija todeta itse

 

Marko Sillanpää

Kilpailun johtaja

 
 


 
Herman Kare 5. kokous
Torstaina 19.12. klo 17.30 KymLi:n toimistolla
 
 
 
PAINIVIIKONLOPPU KOUVOLASSA
 
Valmentajakoulutus 30.11. Kouvola 
 
Valmentajapäiville osallistui 11 valmentajaa: Imatralta Joensuusta, Lappeenrannasta, Kotkasta ja Kouvolasta. Mikat, Hartikainen ja Kivelä olivat rakentaneet tiiviin paketin perustekniikkaa.
 
 
Leiri 30.11 Kouvola
 
Leirillä lyötiin kasaan syyskauden opit, joilla olisi tarkoitus pärjätä SM kisoissa.
 
 
 
Junior Kare 10v juhlakilpailut onnistuneesti ohi. KoPa kiittää:
Kilpailuihin osallistuneita painijoita, huoltajia ja tuomareita Sarjoista muodostui kovatasoiset, joten taiteilijan suunnitteleman mitalin mukaan saaminen ei ollut helppoa.
Talkooporukaa. 35 henkilöä oli tekemässä kilpailuja.
 
Kilpailpaikalla saimme hyvää palautetta järjestelyistä. Erikseen mainittiin maittava ruoka, kokemuksen näkyminen järjestelyissä ja kilpailujen sujuminen. Siinä avaiasemassa oli ottelujärjestäjä Esa Mäkinen, sekä kolme mattoa kilpailuissa. Myös hyvälaatuiset kisapaidat huomattiin. (Nanski)
 
Tapahtuman laatuun olikin panostettu. Kokemus näkyi ruokalusta ja kahviosta vastaavien naisten toiminnassa. Salitoimintaa pyörittivät lukuisia kilpailuja käyneet juniori ja miespainijamme. Kuuluttajien ansiot painitoiminnassa muistavat kaikki, jotka -90 luvulla painia seurasivat
Ensiavussa oli alan ammattilaiset
 
Juhlavuotena palkitsimme kilpailun perustajat, Heikki Latvaniemen ja Jouni Pakarisen
 
Painiliitto jakoi seutamme toimijoille ansiomerkkejä: http://www.painiliitto.net/fi/component/content/article/682-2013-11-02-17-24-08
 
 
  
 
 
Tiedot harjoitusryhmien syksyn toiminnasta löytyy kyseisen ryhmän omalta välilehdeltä.

Ryhmiin mahtuu mukaan uusia harrastajia. Ota yhteyttä ryhmän valmentajiin (Yhteystiedot)


Tätäkin pitää joskus niellä   http://www.youtube.com/watch?v=PgjLp3GYNzw

 

 

TaVo 9.3.2013

TAMPERE 683

Seuramme yhdessä VUV:n ja VoVi:n kanssa teki onnistuneen reissun TaVo:n ikäkausukilpailuihin. Kaikki yhteisharjoitusryhmän painijat pääsivät palkinnoille ja otteluvoitot tulivat juuri niillä liikkeillä, joita olemme hioneet salilla. Nähtiin komeita käsivarsiheittoja, sylille menoja, niskalenkkejä ja Topin komea puolilinden. 

Upeat valokuvat ovat reissussa mukana olleen puoliammattilais-kuvaaja Emmin kamerasta.

Uudet seura-asut ovat painisalilla noudettavissa.

Maksu käteisellä tai laskulla. Lisätietoja ja lisätilaukset Terolta (tai Markolta.)

Tuulipuku 50e (takki 30e, housut 20e)

Collegehousut 25e, paita 30e, huppari 30e

shortsit 20e

 

  

Kotkasta menestystä painijoillemme

OP-painit, PopI

19.1.2013 Kotka (PopI)

Pojat 17v:

38 kg: 1) Teemu Laurila VUV, 2) Kimi Hölsä Pilke, 3) Emil Huovila KoPa.
52 kg: 1) Niko Gardemeister KoPa, 2) Tomi Hietalahti HI, 3) Aaro Savonsalmi KirkU, 4) Otto Miikki VuVe.
56 kg: 1) Tomi Heikkilä KoPa, 2) Joonas Kokko HeTa, 3) Roope Halonen KPM

Pojat 13v:

32 kg: 1) Tino Ojala Haka, 2) Jasper Salmi YTK, 3) Roni Nevalainen KoPa, 4) Toivo Tuominen KPM, 5) Rodin Dmitreij KPM, 6) Valtteri Järvimäki PopI
34 kg: 1) Miko Elkala LA, 2) Julius Manninen JäVo, 3) Jesse Mäenpää MäVa, 4) Vili Heikkilä KoPa, 5)

 

 Niko sarjavoittoon VUV paineissa.

Tuloksia sivulla yhteisharjoitusryhmän sijoituksia ja mitalistikuva.

Mikko Lahtinen sarjavoittoon FFC Hyvinkäällä

Mikko sarjan 66 kg mestari Finlandia Freestyle cupin neljännessä osakilpailussa. Juttu ja kuvat tuloksia sivulla.

 

Seura asujen tilauslista salilla. Mahdollisuus tilata seuran tuulipuku, college asu ja shortsit.

 

Kuntopainia, ukkopainia ja lukkopainia kehitteillä keskiviikkoisin klo 18 - 19 Jäähallin molskilla. Kiinnostuneet ottakaapa yhteyttä Markoon. Lisäinfoa löytyy tältä sivustolta. Alkaa syyskuun lopulla.

Kesäkauden harjoitukset ovat tiistaina ja torstaina klo 18.00

Harjoitukset ovat ns. vapaata treeniä, jolloin valmentajia ei aina ole paikalla.

Mikko ja Eero EM kisoihin

EM otteluita voi seurata suorana netistä osoitteesta:

http://www.katowice2012.zapasy.org.pl/pl/video_broadcast/video.html

2012-07-16-032Katowitce halli

Eeron kisat alkavat tiistaina ja Mikon keskiviikkona klo 15 (Suomen aikaa).

Mikolla tasauskierroksen seitsemännessä ottelussa vastassa Ranskan Johnny Bur

 63 kg (24 os.)
tasaus: Mikko Lahtinen - Johnny Bur FRA 0-2 (0-3, 0-2)

Mikon sijoitus 21.

58 kg (23 os.):
tasaus: Eero Sillanpää - Ahmad Shahab GER 0-2 (1-2, 0-4)

Eeron sijoitus 14.

KoPa toivottaa edustajamme tervetulleiksi kotiin ja kohti uusia haasteita. Tulos ei tälläkertaa anna aihetta isoihin otsikoihin, mutta se työ, mitä on tämän eteen tehty ja itse kisatapahtumaan osallistuminen on nostanut painijoiden taitotasoa. Sille pohjalle on hyvä jatkossa rakentaa.

IMGA0988 mikkoeero

KoPa välittää nettisivuillaan tietoja kisoista.

 

Kadettien EM-kilpailut painitaan Puolan Katowicessa 17. - 22.7.2012.

Suomen Painiliitto on valinnut kisoihin seuraavan joukkueen:

Vapaapaini 17. - 18.7.
50 kg: Joni Toppinen, Järvenpään Voimailijat
58 kg: Eero Sillanpää, Kouvolan Painijat
63 kg: Mikko Lahtinen, Kouvolan Painijat
85 kg: Jere Heino, Porin Painimiehet

Naispaini 19. - 20.7.
46 kg: Emilia Haapoja, Vaasan Voima-Veikot
49 kg: Janika Vakkila, Ilmajoen Kisailijat
52 kg: Jenna Sihtola, Helsingin Paini-Miehet

Kr.room. paini 21. - 22.7.
46 kg: Mikko Peltokangas, Lapuan Virkiä
50 kg: Rami Syrjä, Seinäjoen Painimiehet
58 kg: Juuso Latvala, Ilmajoen Kisailijat
63 kg: Tero Halmesmäki, Hyvinkään Painiklubi
76 kg: Olli Uotila, Ylä-Tikkurilan Kipinä
85 kg: Elias Kuosmanen, Järvenpään Voimailijat

 

 

MIKKO LAHTINEN SARJAVOITTOON JÄRVENPÄÄSSÄ


Mikko Lahtinen voitti kultaa sarjassa miehet 66kg Finlandia Freestyle Cupin kolmannessa osakilpailussa Järvenpäässa lauantaina 16.6.

Riku Viitanen taisteli hopeaa miesten 74 kiloisissa. Samassa sarjassa Timo Rantamäki oli kuudes.

Seuramme menestystä täydensi Niko Gardemeisterin pronssi poikien 46 kiloisissa.

tulokset

 

 

 

 

 IMG 3567

 

 

Tukijat