syyskausi

 

Seurassamme toimii tällä hetkellä kolme valmennusryhmää. Joka ryhmällä on oma valmennustiimi. Painikoulussa Timo Pahkala ja apuna Vili Sillanpää. Väliryhmässä Ville Niemi ja Tomi Heikkilä yhdessä VoVi:n Jani Syrjäsen  ja VUV:n Raimo Lehdon kanssa. Kilparyhmässä Marko Sillanpää yhdessä VUV:n Jyrki Kohtalan ja Pilkkeen Antti Kansikkaan kanssa. Ensin mainitut ovat ryhmiensä vastuuvalmentajia.

Väliryhmän vastuuvalmentaja joutuu jättämään valmennuksen joksikin aikaa. Ryhmän painijoille tämä on haasteellista. Ryhmä on motivoitunut ja kehittynyt mikä näkyy hyvänä kilpailumenestyksenä. Painijoiden vanhemmat ovat ilmaisseet huolensa siitä, miten valmennus jatkossa järjestetään. Treenien vetäminen onnistunee, mutta ryhmä tarvitsee jonkun suunnittelemaan ja johtamaan toimintaa.

Seuran hallitus on keskustellut tilanteesta ja sopinut, että Timo Pahkala ja Marko Sillanpää pyrkivät löytämään pysyvän ratkaisun, vaikka väliaikaisella järjestelyllä joudutaankin menemään jonkun aikaa. Koetamme välttää tilannetta, että hallitus ohjaisi ryhmää ylhäältä päin. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että ryhmän painijoiden vanhemmat toisivat ratkaisuehdotuksia.

Muutama ehdotus on tullut.

 •           Löydetään ryhmään vastuuvalmentaja. – Vaihtoehdoista haasteellisin.
 •           Muiden ryhmien valmentajat ja kilparyhmän painijat auttavat Tomia, Jania ja Rampea treenien pyörittämisessä. Timo ja Marko auttavat ryhmän johtamisessa.
 •           Painijat hakeutuvat lähialueen seuroihin tai niiden harjoituksiin, jossa valmennus toimii.
 •          Näiden kahden yhdistelmä: ne painijat, joille ei saada ryhmää seurastamme, etsivät sen toisista seuroista ja jotkut siirtyvät seuramme sisällä oleviin ryhmiin.

Kukaan painijoista ei saa jäädä ilman kunnollista valmennusta. Vähintään oman tasoinen ryhmä tulisi löytää kaikille, meiltä tai muualta. Yksilöiden pelastaminen ja toisten hylkääminen ei vain käy. Paras vaihtoehto olisi pitää ryhmä koossa, mutta se vaatii kaikilta sitoutumista ja taistelumieltä painijoiden puolesta. Uskoni tähän ei meinaa riittää, mutta tiedän, että savun hälvettyä kerätään jäljelle jääneet osat ja noustaan entistä vahvempina.

Parinkymmenen valmentajavuoteni aikana on näitä uudelleen alottamisia ollut säännöllisin väliajoin. Yleensä silloin, kun kaikki on mennyt hienosti eteenpäin, on jotain yllättävää ja odottamatonta tullut. On menetetty painijoita, valmentajia, tuomareita ja vastuunkantajia. Hyviä tyyppejä. Monta kertaa on joutunut toteamaan, että syysmyrsky tuli ja sotki taas hienot rakennelmat. Vaikka niitä huonosti nukuttuja öitä ei enää kaipaa, voi taaksepäin katsoessa tuntea ylpeyttä siitä, kun jaksoi uskoa tähän juttuun. Työstä on jäänyt jotain näkyvää.

Paini alkaa yleensä kokeiluna. Se saattaa loppua siksi, että laji ei ole oma, terveys ei kestä, löytyy kiinnostavampi laji tai kehitystä ei tapahdu. On myös ns. turhia lopettamisia, kun joku ratkaisu tehdään hetken mielijohteesta, johonkin henkilöön loukkaannutaan tai uskotaan huonoja neuvoa. Koska olen joutunut vuosien varrella harmittelemaan joitakin ”turhia” lopettamisia, annan muutaman neuvon.

 •          Isoja ratkaisuja ei pidä tehdä kiireellä vaan harkitsemalla ja eri näkökantoja kuulemalla.
 •           On uskallettava laittaa vaakakuppiin kaikki vaihtoehdot ja punnita niiden haitat ja hyödyt.
 •           Isoja ratkaisuja ei tehdä muiden painostuksella, vaan painijaa tulee kuulla, missä hänen on hyvä treenata.
 •           Jos on epävarma ja levoton olo ratkaisujen edessä kannattaa vielä hetki katsella.

Päädytään sitten mihin ratkaisuun tahansa, jään kiitolliseksi niistä hetkistä, joita olen tämän ryhmän kanssa kokenut - niin voitoista kuin tappioista. Etuoikeutenani on ollut Villen ja muiden mukana vähän valmentaa näitäkin poikia.

Marko Sillanpää 

Harjoitukset:

 • Ma. klo 17.30 - 18.45
 • Ke. klo 18.00 - 19.30
 • To. klo 18.30 - 20.00

 

TAPAHTUMIA

 SYKSY 2017

 

 

Tampere vili

 

Vapaapainin Suomenmestari 10.12.2016 Vili Heikkilä

 

 

  

Jelgava open 2016, kansainvälinen vapaapainiturnaus, Latvia.

Turnauksessa oli kaikkiaan noin 250 painijaa 7:stä eri maasta ja taso sen mukainen.Jesse Mäkelä otti komeasti hopeaa sarjassa 44Kg, Lauantaina 24.9 painitussa kilpailussa. Erittäin vahvaa painia esittänyt Jesse kamppaili itsensä lopulta loppuotteluun asti.

Itse finaali olikin jännittävää, monivivahteista vapaapainia, jossa Jessellä oli 10-8 johto vielä puoli minuuttia ennen kongin kumahdusta, mutta Viron Ekke Leitham onnistui kuin onnistuikin puolustamaan Jessen vähän lyhyeksi jääneen, yllättävän ns. ”leuka-Monosen” ja seuranneessa kamppailutilanteessa sai Jessen selälleen lenkin jatkon jälkitilanteesta. Jesseltä kuitenkin loistava suoritus näin kovatasoisessa kisassa.

  

Väliryhmän vapaapainin kilpailukausi käyntiin Turussa 27.8-16 painitussa FFC3/4 osakilpailussa.

Turnaus oli varsinkin väliryhmän painoluokissa melkoisen kovatasoinen ja pojat saivatkin tasokkaita matseja mukavasti näin kauden alkuun.

17v. 46kg:n sarjassa Jesse Mäkelä otti sarjavoiton kukistaen kaikki vastustajansa ylivoimaisella pistevoitolla. Kevään pitkä sairasteluputki näyttäisi siis selätetyltä.

17v. 42kg:n sarjan Roni Nevalainen kärsi ainoastaan yhden tappion sarjan voittajalle. Pronssiottelussa Vaasan Lauri Hakomäellä ei ollut mitään mahdollisuuksia Ronin päättäväisen ja väkevän esityksen jälkeen, Ronille siis pronssinen mitali kaulaan.

13v. 38kg:n sarjassa Niko Hyvönen oli myös pirteällä painipäällä. Kaksi voittoa putkeen jonka jälkeen kamppailemaan pääsystä sarjan finaaliin. Jännitysnäytelmässä JäVo:n Antti Kangasniemi kiri viime hetkillä niukasti ohitse voittaen vaivaisella pisteellä, 7-6. Pronssiottelussa vastaan asteli Porin kokenut Leevi Joutsenlahti joka korjasi kolmannen sijan, Niko siis neljäs.

Samassa sarjassa oli mukana myös ryhmässä harjoitteleva Voikkaan Viestin Antti Salminen, jonka sijoitus oli 9.

  

Pilkkeen perinteiset Ollin painit vetivät 119 osallistujaa. KoPa saalisti yhden mitalin kutakin väriä. Roni Nevalainen toi kultaa 13v34kg sarjasta. Emil Huovila taisteli hopeaa 17v 52kiloisista ja pikkuveli Eetu 12v.38 kiloisista. Vili Heikkilä palasi kilpailutauon jälkeen matolle, mutta tuloksena oli tälläkertaa kokemusta.

Harjoitusryhmämme menestyi kisoissa hyvin. VUV:n Teemu Laurila voitti 17v.52kiloiset ja Pilkkeen Kimi Hölsä oli pronssilla samassa sarjassa. VoVi:n Topi Puhakka toi pronssia 17v. 60 kiloisista. Tyttöjen 60 kg:n sarjan voitti Pilkkeen Maiju Siltala.

  Roni Ollin painit

 https://www.youtube.com/watch?v=kxQyk-GEDNE&feature=youtu.be

Loppiaispainit, Järvenpää

Kolmen päivän leiri Järvenpäässä aloiit kauden. Leirin päätteeksi painittiin loppiaispainit. 150 osallistujan kisoista tuomisina oli viisi hopeaa.

Loppiaispainit

 

 

Syyskausi sai arvoisensa päätöksen Vaasan SM kisoissa, joista ryhmä saavutti kaksi mitalia. Viikolla 51 pidetään vielä palauttavia harjoituksia, jonka jälkeen jäämme kahden viikon tauolle keräämään voimia kevään haasteita varten.

Tammikuussa aloitetaan leirillä Järvenpäässä ja osallistumalla loppiaispaineihin (esite "leirit" sivulla). Syy tähän normaalista poikkeavaan aloitukseen on se, että kevään kaikki isot kisat ovat ns. kotikisoja:  SM Kotka, KLL Kouvola ja VR Heinola. Näiden näkyvyysarvo alueellamme on merkittävä, joten haluamme olla siellä parhaimmillamme. Kevätkaudella harjoitellaan ja kilpaillaan tiukan ohjelman mukaisesti ensin pari kuukautta, jonka jälkeen hiihtolomaviikko huilitaan. Maaliskuussa taas tehdään työtä, jonka jälkeen pääsiäinen kerätään voimia. Sen jälkeen seuraavatkin pääkilpailut.

On myös varauduttava siihen, että syksyn menestys KLL ja SM kisoissa tuo mukanaan kutsuja vapaapainin puolelta jo kevään aikana. Jos näin käy, niin reagoimme niihin. Pidetään mielessä, että molemmat painimuodot tukevat ryhmän kehitystä tässä vaiheessa, kun pääpaino on vielä oikean perustekniikan oppimisessa.

KLL vapaapaini

Vierumäellä 18.-19.10 painittiin Koululiikuntaliiton vapaapainn mestaruuksista. Väliryhmään saatiin kaksi mestaruutta.VUV:n Teemu Laurila jatkoi odetetusti mitaliputkeaan varmalla painillaan voittamalla 16v. 46kg sarjan. Pilkkeen Kimi Hölsä löysi tasonsa hieman risaisen kauden jälkeen. 50 kiloisten mestaruus tuli vaiheikkaan sarjan päätteksi. Ryhmän menestystä täydensi Pilkkeen Maiju Siltala 67 kg tyttöjen pronssilla. KoPa:n ja Viestin osalta ryhmän painijoilta kisa harmllisesti meni sairastelun vuoksi ohi.

Väliryhmä vetäytyy ansaitulle syyslomaviikolle, jolloin ei ole ohjattuja harjoituksia. Sen jälkeen alkaa loppukauden rutistus, joka vie nuoremmat Junior Karen ja FFC Loviisan kautta pääkilpailuun, Helsinki Openiin ja vanhemmat siitä Vaasan SM kisoihin. KLL välitavoitteena kertoi, että aikataulussa mennään. Teknistä osaamista on saatu lisättyä. Nyt haaste on valmennuksella tehdä oikeita asioita pääkilpailujen lähetessä. 

 10438139 10152836353147628 5891368818744539579 n1

 Syksy 2014 toimintakalenteri

 Harjoitukset kouvolan jäähallin painisalissa:

 • Ma klo 17.30 - 18.30
 • Ke klo 18.00 - 19.30
 • To klo 18.30 - 20.00

 

Tekniikkaleiri Vaasassa

 Vaasan tekniikkaleirille osallistui 5 painijaa + valmentaja Kouvolasta. Saimme paljon tekniikkaa, tehtynä, harjoiteltuna ja videoituna. 

 Jokainen valmentaja tuo aina uutta näkökulmaa harjoitteluun. Siksi pidämme tärkeänä käydä hakemassa oppia monilta leireiltä. Viikonloppuna päivitimme tietomme ja taitomme, joilla rakennamme ryhmän osaamista kohti Vaasassa järjestettäviä cad. SM kisoja. 

Vaasa 22.-24.8.2014.2

 

 

Veikko Rantanen, Heinola, la. 14.6: Roni Hopeaa sarjassa 13v.32kg. Kultakaan ei ollut kaukana. Ottelussa Vantaan Teo Laitilaa vastaan molemman olivat vuorollaan pistejohdossa, mutta teo käytti lopussa paikkansa tehokkaammin. Emil pronssia sarjassa 17v 46kg. Tiukka ottelu hopeasta katkesi Emilin kannalta epäonnistuneeseen heittoyritykseen ja loukkaantumiseen.

Kesällä Jalkapalloa keskiviikkoisin Pilkanmaan kentällä. Alkaa juhannuksen jälkeen, 25.6. klo 18. 

Ollin painit, Kuusannkoski

Ryhmälle tuli menestystä kotikisoista. Maiju Teemu ja Niki kultaa. Topi, Emppu ja Antti hopeaa sekä Väinö ja Roni pronssia. KoPa onnittelee.

KLL kisoihin on kaksi viikkoa aikaa. Tekemistä riittää. Mattopainia on parannettava paljon ja heittoherkkyyttä on saatava lisää.

Ollin painit 3.5.2014 178 kuva2 

Ennen KLL kisoja isompien (Emppu, Teemu, Topi ja Kimi) on käytävä köysi 50 kertaa. pienempien 30 kertaa.

Seuraavat kilpailut:  Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut 17.-18.5. Kajaani

 

Keski-Suomen OP-painit 26.4.2014 Vaajakoski (VaaKu)
 
TeemuErik2

 

Jyväskylän alueen keskeinen sijainti sai seurat liikkeelle. Rovaniemeltä Porvooseen ja Vaasasta Joensuuhun sekä siltä välilta lähdettiin selvittämään, kenen kaulaan mitalit kuuluu ripustaa. Kouvola otti totuttuun tapaan omansa.

 17v 46 kiloisissa Emil Huovila taisteli itsensä loppuotteluun Ilmajoen Aleksi Seppälää vastaan. Hopeaan oli tällä kertaa tyytyminen. Matkalla finaaliotteluun Kuopion kisaveikkojen Aslak Pitkänen jäi niskalenkistä selälleen, Vaajakosken Vilho Laukkarinen koki Emilin tarkan käsipainin, josta ropisi voittoon tarvittavat pisteet. Lappeenrannan Hermanni Grönroos oli lähellä yllätystä, kun hyödynsi Emilin epäonnistuneen heiton ollen kaksikymmentä sekuntia ennen erän loppumista 6 - 2 pistejohdossa. Emilin taistelutahto näkyi, kun hän haki väkisin niskalenkin muutamaa hetkeä ennen ottelun päättymistä.

Saman sarjan toisella lohkopuoliskolla Teemu Laurila aloitti urakkansa voittamalla Seinäjoen Erik Leikarin 11-2. Aleksi Seppälän vyörytykset tiputtivat Teemun pronssiotteluun, jossa Vilho Laukkarisesta tuli työvoitto. Kovan painostuksen alla vastustaja menetti puolustuksensa ja antoi Teemulle tarvittavat paikat, jotka eivät jääneet käyttämättä.

 17v. 50 kiloisten pronssia voittanut Kimi Hölsä ei päässyt täysin mittaamaan taitojaan. Ottelussa Äänekosken Ville Pasasta vastaan Kimi loukkasi kätensä ja joutui luovuttamaan viimeiset ottelunsa.

13v. 32 kiloisten viidenneksi paininut Roni Nevalainen tarjosi yleisölle nähtävää. Matolla tapahtuu ja pisteitä syntyy, kun Roni pääsee vauhtiin. Heittoja yritetään eikä turhia peruutella. Ronin ollessa matolla, maton reunallakin hengästyy. Mitali jäi saavuttamatta, mutta kahdenkymmenen painijan sarjassa tähänkin tarvittiin viisi kovaa ottelua, joista kolme voitettua.

13v 38kg Väinö Kärkkäinen aloitti voitolla, mutta arpa heitti seuraaviksi vastustajiksi sarjan kovimmat. Entisen päävalmentajan, Pasi Sarkkisen pojan, Jonnin ja Lahden Ahkeran Miko Elkalan. Kotiin tuotavaksi jäi kokemusta.
 
Kisoissa nähtiin liian paljon loukkaantumisia.Yksikin on liikaa, mutta nyt niitä oli toistakymmentä. Yleensä heitettävä loukkasi kättään tai olkapäätään.
Uudet säännöt ovat tehneet painista aktiivista, jossa mennään rohkeasti sylille ja heitetään. Niin kuin pitääkin. Passiivisuus ja peruuttelu on vaihtunut aktiiviseen käsipainiin. Sääntömuutoksiin pitää reagoida muuttamalla harjoittelua. Joillain seuroilla tämä on alkanut elokuussa tai toukokuussa, kun uudet säännöt tulivat. Toiset painivat jouluun asti vapaata ja joutuivat hyppäämään vauhdissa mukaan. Tämä tasoero näkyi.  
Nyt on harjoiteltava otetaistelun ohella heitoissa mukana oloa. Heitettävän ote heittäjästä ei saa irrota. Kättä ei saa laittaa eteen. Heitot puolustetaan vartalon hallinnalla.
Sylille päästettiin menemään liian vapaasti. Ne kainalot pidetään kiinni.   

 

Tampereelta, 8.3. saatiin sarjavoitot + EM kisaliput Ronille, Teemulle ja Nikille. Myös muilta painineilta nähtiin hienoja suorituksia.

1239421 601830929901692 879772126 n2

2014-01-15-2811

Kevät 2014Treeniajat

 • Ma klo 17.30 - 18.30
 • Ke klo 17.30 - 19.00
 • To klo 18.00 - 19.30

Leirityksestä on kerrottu omalla sivullaan.

Yhteenveto syyskaudesta

Kovan työn täyteinen kausi on saatu hienoon päätökseen (SM kulta).

Elokuussa aloitimme käymällä läpi perusliikkeitä, hyökkäystä, puolustusta ja mattoa. Valitut liikkeet opeteltiin hyvin ja isoilla toistomäärillä ensimmäisen kahdeksan viikon aikana. Tekniikkaleiri Vaasassa antoi myös hyvän alun kauteen.

Sen jälkeen lisättiin tehoa. Tekniikkaa alettiin hioa toimivaksi, painijoita vahvemmiksi ja kestävämmiksi. Kilpailut tässä vaiheessa olivat valmentajille vain ns. harjoituskilpailuja, vaikka pojille kaikki kilpailut ovat totisinta totta. Valmentaja näissä kilpailuissa analysoi opettamiensa liikkeiden toimivuutta ja vastustajien käyttämiä liikkeitä.

Kauden pääkilpailu nuoremmille oli Helsinki-Open ja muille SM Kuusankoski. Viimeiset neljä viikkoa ennen pääkilpailua olivat kauden tärkeimmät viikot. Silloin keskitytään tekniikoihin, jota kisoissa tultaisiin käyttämään. Harjoittelu muuttui nopeuspainotteiseksi. Kahdella vii´meistelyleirillä (pitkä ja lyhyt leiri) liikeharjoittelu rajattiin muutamaan valittuun hyökkäykseen, puolustukseen ja mattoliikkeeseen.

Kevät painitaan krekoa. Opettelemme voimakkaampaa käsipainia räjähtäviä heittoja ja mattopainia. Moni painijamme pitää vapaapainista tällä hetkellä enemmän, mutta miesten vapaan arvokisoissa näkee paljon ns. krekon liikkeitä. Rullit, sivuheitot, kravaatit ja lindeenit toimivat molemmissa painimuodoissa. Niitä oppii keskittymällä niiden harjoitteluun. Monet nyt valmentajina toimivat ovat molempien painimuotojen taitajia, ja sellaisen osaamisen he haluavat siirtää eteenpäin.

Kansainvälisesti vapaapainissa pärjää, kun on vapaapainijan tekniikka ja krekopainijan fysiikka. - Eikä sitä vielä voi tietää, kummasta painimuodosta ne edustuspaikat ansaitaan.

 

KILPAILUOHJE

 

 

 HYVÄ ASENNE KOTISALILLA HARJOITTELUUN ON KAIKEN ONNISTUMISEN PERUSTA

Kun treenisi on tehokasta, myös kilpailumatsissa on helppoa löytää tehoa.

Markon, nyt junnuikään ehtineiden painiojden kanssa hankittuja kokemuksia paperille koottuna alla olevasta linkistä:

painivalmennus

 

 

Tampere 9.3:

Painijat näyttivät, että oppi on mennyt perile. Alkukaudesta olemme harjoitelleet paljon käsivarsiheittoa ja sylille menoa. Näitä pojat esittivät valmentajilleen ja niillä voitettiin palkintoja.

Tomi kultaa, Vili ja Emil hopeaa sekä Roni pronssia

 

TAMPERE 420 vili

Painijaesittelyssä lentäjäpoika Roni

Alkaneen vuoden kisoista on hyvää menestystä niittänyt Roni Nevalainen. OP-Paineissa pronssia ja aluemestaruuskilpailuista hopeaa.

DSC 01231lentäjäpoika Roni

Janakkalan kisojen joukkue20121201 162544 Janakkala

 

 

Kilpailukalenteri

 

Kevät  2017

 

tammikuu 2017

 

perjantai, 6. tammikuu 2017
Loppiaispainit, kr  Järvenpää (JäVo) (CAD-kilparyhmä, painikoulut)

 

perjantai, 13. tammikuu 2017 - lauantai, 14. tammikuu 2017
Herman Kare  :: Kouvola (KoPa) (JUN/SEN-kilparyhmät)

 

lauantai, 14. tammikuu 2017
Ikäkausikilpailut, kr  :: Porvoo (PoWe)  (CAD-kilparyhmä, painikoulut)

 

lauantai, 21. tammikuu 2017
Suomen ja Viron yhteiset juniorien vapaapainin mestaruuskilpailut  :: Keila, Viro (JUN-kilparyhmä)

 

 

-perjantai 27.1. Ninziev- Turnaus Pietari (CAD-kilparyhmä)

 

 

lauantai, 28. tammikuu 2017
Mannin matsit ja Länsi-Suomen aluemestaruuskilpailut, kr   Peräseinäjoki (PeTo) (JUN/SEN-kilparyhmät)

 

lauantai, 28. tammikuu 2017
Uudenmaan aluemestaruuskilpailut, kr  Vantaa (VaSa)(kilparyhmät, painkikoulu 2)

helmikuu 2017

 

lauantai, 4. helmikuu 2017
OP-painit, kr  :: Kotka (PopI) (CAD-kilparyhmä, painikoulut)

 

lauantai, 18. helmikuu 2017
Taisto Kangasniemen XIX muistopainit / TUL:n av. tyttöjen ja poikien mestaruuskilpailut  Tampere (TaPs) (painikoulut)

 

lauantai,25. helmikuu 2017
Myhi-turnaus  :: Ilmajoki (IK)(JUN/CAD-kilparyhmät)

maaliskuu 2017

 

sunnuntai, 5. maaliskuu 2017
Vantaa Junior Cup  :: Vantaa (YTK) (CAD-kilparyhmä, painikoulut)

 

lauantai, 11. maaliskuu 2017
Juniorien SM-kilpailut, kr  Helsinki (Haka) (JUN/CAD-kilparyhmät)

 

lauantai, 18. maaliskuu 2017
Ikäkausipainit, kr  : Hyvinkää (HyPk) (Painikoulut)

 

lauantai, 18. maaliskuu 2017
K-S OP-painit, kr   Vaajakoski (VaaKu) (Kilparyhmät)

 

lauantai, 25. maaliskuu 2017
Seniorien vapaapainin SM-kilpailut  :: Järvenpää (JäVo) (JUN/SEN-kilparyhmät)

 

huhtikuu 2017

 

lauantai, 1.-2. huhtikuu 2017 Tallinn Open (JUN/CAD-kilparyhmät, painikoulu 2)

 

lauantai, 8. huhtikuu 2017
Seniorien SM-kilpailut, kr   Lapua (Virkiä) (JUN/SEN-kilparyhmät)

 

lauantai, 8. huhtikuu 2017
Manno Laakson muistopainit  :: Karkkila (KarkU) (CAD-kilparyhmä,Painikoulut)

 

lauantai, 15. huhtikuu 2017
Av. kv. Pääsiäispainit  Turku (TuTo) (Painikoulut)

 

lauantai, 22. huhtikuu 2017
Kadettien SM-kilpailut, kr  :: Rovaniemi (LaLu)(CAD-kilparyhmä)

 

lauantai, 29. huhtikuu 2017
VaSa:n ikäkausikilpailut, kr  :: Vantaa (VaSa) (Painikoulut)

toukokuu 2017

 

lauantai, 6. toukokuu 2017
Eero Tapio-turnaus/TUL:n miesten ja junioreiden mestaruuskilpailut, kr  :: Haukipudas (HaHe) (JUN/SEN-kilparyhmät)

 

lauantai, 6. toukokuu 2017
KirkU painit, kr   Kirkkonummi (KIrkU) (Painikoulut)

 

perjantai, 12. toukokuu 2017 - sunnuntai, 14. toukokuu 2017
KLL:n mestaruuskilpailut, kr  :: Lahti (LA) (JUN/CAD-kilparyhmät, painkoulu 2)

 

kesäkuu 2017

 

lauantai, 10. kesäkuu 2017
Veikko Rantanen -turnaus  :: Heinola (HI) (Kilparyhmät)

 

 

 

 

 

 

 

Tukijat